Ayakkabı fabrikasında 10 bin çift ayakkabı kül oldu

Avcılar'da bir ayakkabı fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları süren fabrikada yaklaşık 10 bin çift ayakkabının kül oldu

Avcılar'da bir ayakkabı fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları süren fabrikada yaklaşık 10 bin çift ayakkabının kül olduğu belirtildi. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Avcılar Cihangir Mahallesi'nde bulunan Adela firmasına ait ayakkabı fabrikasında saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi geldi. İlk olarak Avcılar itfaiyesinin müdahale ettiği olayda yangının büyük olması nedeniyle destek ekipler istendi. Bunun üzerine Bahçeşehir, Büyükçekmece, Bakırköy, Kocasinan ve Sefaköy'den ekipler olay yerine geldi. Çeşitli belediyelere ait tankerler de itfaiye araçlarına su taşıdı.

Çıkış nedeni henüz bilinmeyen yangının fabrikanın depo olarak kullanılan 2. katında elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. İtfaiye ekiplerinin iki saatlik çalışması sonucu yangın büyük oranda kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışmaları sürerken yangının çıkış nedeni de araştırılıyor. Polis ekipleri de çevrede geniş bir güvenlik şeridi oluştururken fabrikada yaklaşık işçinin çalıştığı kaydedildi. Yangın çıkması üzerine işçiler fabrikayı boşaltırken bazıları da alt katta bulunan binlerce çift ayakkabıyı kurtarmaya çalıştı. İşçiler karton kutulardaki ayakkabıları alevlerin arasından alarak fabrikanın bahçesine depoladı.

Bu sırada bazı itfaiye erleri ve işçiler yoğun dumandan etkilendi. Sağlık ekipleri itfaiye erlerine müdahalede bulunurken itfaiyeciler ve işçiler bol bol ayran içti.

Kameralara konuşmak istemeyen fabrika sahibi Ertan Yeşil, olayda ölen ya da yaralananın bulunmadığını söyledi. Ancak yangının yaklaşık 50 işçinin işbaşında olduğu saatlerde 2. katta çıktığı ve bir anda tüm binayı sardığı belirtildi. Yaklaşık 10 bin çift ayakkabının kül olduğu tahmin ediliyor.