Şehit Polisten göremediği kızına 'Beril Sena' ismi kaldı

Van'ın Başkale ilçesinde 2 ay önce uyuşturucu operasyonuna giderken araçlarının şarampole yuvarlanması sonucu şehit olan polis memuru Ramazan Arslan'ı

Van'ın Başkale ilçesinde 2 ay önce uyuşturucu operasyonuna giderken araçlarının şarampole yuvarlanması sonucu şehit olan polis memuru Ramazan Arslan'ın bir kızı dünyaya geldi. Hüzünle mutluluğu bir arada yaşayan şehit polisin eşi Nilgün Arslan kızlarına eşiyle birlikte Beril Sena ismini verdiklerini belirterek bununla teselli olduğunu söylüyor.

Başarılı ameliyatla hayata gözlerini açan Beril Sena, başta hastane çalışanları olmak üzere herkesin maskotu oldu. Anne Nilgün Arslan ise hüzünle mutluluğu bir arada yaşıyor. Odasında şehit Ramazan Arslan'ın fotoğrafını başucuna koyan Arslan, eşinin emanetine ise en iyi şekilde bakacağını söyledi.

Cenaze töreninde 7 aylık hamile olan Nilgün Arslan, eşinin tek mirası olan kızını Samsun'daki özel bir hastanede dünyaya getirdi. Beril Sena, 3 kilo 520 gram ağırlığında ve 47 santim boyuyla hayata merhaba dedi. Aile yakınlarının yanın sıra hastane çalışanları da bu hüzünlü mutluğa ortak olmak için birbiriyle yarıştı.

Eşinin acısını yüreğinde derinden hissettiğini dile getiren çiçeği burnunda anne Arslan, kızının adını eşiyle birlikte koyduklarını hatırlattı. Duygulu anlar yaşayan Nilgün Arslan, "Demek ki böyle olması gerekiyormuş. O bizi görüyor. Bizi çok sevdi biz de onu çok seviyoruz. Kızımın adını anlaşarak babası ile birlikte kararlaştırmıştık. Allahtan ismini birlikte koymuşuz. Beril zümrüt, değerli taş sena da övgü anlamına geliyor. Hayat boyu değeriyle övülecek inşallah. O babasının en güzel emaneti. En iyi şekilde bakacağım. Onun geleceğini en iyi şekilde garanti altına almak zorundayım. Allah babasının kısa olan ömrünü kızıma verir de hep beraber uzun bir ömür geçiririz. Allah'ın izniyle de daha sonra babasına kavuşuruz." dedi.

HASTANE DOĞUM MASRAFLARINI ÜSTLENDİ

Büyük Anadolu Hastanesi Genel Müdürü Yasemin Turan ise bebeğin doğumdan sonraki masraflarını da hastane olarak üstleneceklerini kaydetti. Turan, "Birkaç gün önce ücret bilgisi almak için hastanemize başvurmuşlardı. Eşinin Van'da şehit olduğu söylendi. Sonuçta bu vatan toprakları için şehit olmuştu. Hastane yönetimi olarak biz de bu topraklarda onlar sayesinde rahatça yaşıyoruz düşüncesiyle ücret ve fark almak istemedik. Bu nedenle annenin tüm doğum masraflarını üstlendik. Kapımız onlara her zaman açık olacak. Bu gibi durumlarda üzerimize düşecek sorumlulukları üstlenmeye de her zaman hazırız. " ifadelerini kullandı.