Isparta'nın şehircilik alt yapısı masaya yatırıldı

Türkiye'de yaşanabilir iller sıralamasında ilk 10'da yer alan Isparta'nın imar ve alt yapısı masaya yatırıldı.

Isparta'nın imar ve şehircilik alt ya

Türkiye'de yaşanabilir iller sıralamasında ilk 10'da yer alan Isparta'nın imar ve alt yapısı masaya yatırıldı.

Isparta'nın imar ve şehircilik alt yapısının şimdiden belirlenmesi için belediye öncülüğünde bir toplantı yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk'ün başkanlığında yapılan toplantıya 5 sivil toplum örgütünün temsilcisi katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, Isparta'nın yaşanabilir iller sıralamasında üst sıralarda yer aldığını belirterek, yapılan istatistiklerde yaşam standartları açısından hep ilk 10'a girdiğini söyledi.

Şanlıtürk, "Bu özelliğimizi daha iyi seviyelere taşımak için şimdiden şehrin imarını gözden geçirmemiz gerekmektedir. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile hızla artan bir öğrenci nüfusumuz bulunmaktadır. Ayrıca her yıl köylerdeki çalışma şartlarının ağır olması ve iş imkânı için şehir merkezine göç eden binlerce vatandaşımız var. Böylece şehir merkezimiz hızla gelişmektedir. Bu gelişme ile birlikte sorunların da oluşacağı aşikârdır." diye konuştu.

Şanlıtürk, Isparta Belediyesi olarak gelecekte şehri yine yaşanabilir bir kent halinde tutmak için şimdiden konusunda uzman oda başkanları ile bir araya geldiklerini ifade etti.

Belediye öncülüğünde yapılan toplantıya; İmar Müdürü Adnan Coşkunsu, Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Harita Kadastro Odası Başkanı Süleyman Gülbay, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Altan Nakipoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, Makine Mühendisleri Odası Temsilcisi Muhittin Baskan, mimar İsmail Akyol ve mimar Kaptan Yılmaz katıldı.