Evli ve 2 çocuk annesi üniversite birincisi oldu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden (KSÜ) mezun olanlara diplomaları törenle verildi. Dönem birincisi evli ve 2 çocuk annesi oldu

Evli ve 2 çocuk annesi üniversite birincisi oldu
  Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır , Hanefi Mahç ; iç ; ek Stadyumu ' nda dü ; zenlenen tö ; rende yaptığı konuşmada , KSÜ ; ' nü ; n her gü ; n bü ; yü ; yen yapısıyla ü ; lkemizin en gü ; ç ; lü ; ü ; niversitelerinden biri olduğunu sö ; yledi .

Buradan mezun olan 3 bin ö ; ğrencinin bilimin ışığı altında almış oldukları bilgi ve becerilerle yurdun dö ; rt bir yanına dağılacağını ifade eden Tanılır , şö ; yle konuştu :

' ' Gü ; nü ; mü ; zü ; n kü ; resel olgusunu dikkate aldığımızda dü ; nyanın farklı yerlerine gideceksiniz . Dolayısıyla artık sınırların kalktığı dü ; nyada her kıtada sizler becerinize gö ; re iş bulabilirsiniz . Bu konuda cesaretli olun . Bugü ; n hayatınızın yeni bir evresine adım attınız . Hayatın zorlukları sizleri beklemektedir . Hangi mesleği seç ; erseniz seç ; in alanınızda en iyisi olmaya ç ; alışın . En iyi olmak iç ; in gereken gayreti gö ; sterin . Dü ; nyaya aç ; ık olun , sorumluluk almaktan ç ; ekinmeyin . ' '

KSÜ ; Rektö ; rü ; Prof . Dr . Nafi Baytorun ise Tü ; rkiye Cumhuriyeti ' nin demokratik , laik , sosyal , hukuk devleti niteliklerinin korunması ve yaşatılması , dü ; nyadaki dö ; nü ; şü ; mlere koşut olarak kendini yenilemesi ve bilgi toplumu dü ; zeyine ulaşması konusunda ü ; niversitelere , bilim adamlarına ve genç ; lere bü ; yü ; k gö ; rev dü ; ştü ; ğü ; nü ; sö ; yledi .

Baytorun , ü ; niversitenin bugü ; ne kadar 23 bin mezun verdiğini ve bu mezunlara bugü ; n yaklaşık 3 bin kişinin eklendiğini ifade etti .

Dö ; nem birincisi KSÜ ; Biyoloji Bö ; lü ; mü ; ö ; ğrencisi Demet Kılıç ; ' ın konuşmasının ardından bö ; lü ; mlerinde dereceye giren ö ; ğrencilere diplomaları verildi .

Dö ; nem birincilerinin mezuniyet kü ; tü ; ğü ; ne isimlik ç ; akmasının ardından ö ; ğrenciler kep fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı .

-DÖ ; NEM BİRİNCİSİ EVLİ VE 2 Ç ; OCUK ANNESİ OLDU-

Bu arada KSÜ ; ' nü ; n dö ; nem birincisi KSÜ ; Fen Edebiyat Fakü ; ltesi Biyoloji Bö ; lü ; mü ; ö ; ğrencisi Demet Kılıç ; ' ın 8 yıllık evli ve 2 ç ; ocuk annesi olduğu ö ; ğrenildi .

Kılıç ; , gazetecilere yaptığı aç ; ıklamada , aslen Afşinli olduğunu ve 4 yıl ö ; nce eşi Mehmet Akif Kılıç ; ' ın desteği ile ü ; niversite sınavına girerek biyoloji bö ; lü ; mü ; nü ; kazandığını sö ; yledi .

Ö ; ğrenim hayatı boyunca hem ç ; alıştığını hem ç ; ocuklarına annelik yaptığını ifade eden Kılıç ; , ' ' Gerç ; ekten dolu dolu bir 4 yıl geç ; irdim . Bu arada 2 ç ; ocuk dü ; nyaya getirdim . Bir yandan hastanede ç ; alışırken diğer yandan eğitimime devam ettim . Zor bir işi başardığımı dü ; şü ; nü ; yorum . Amacım ü ; niversitede akadamik kariyer yapmak . İnşallah bunu da başarırım . Bana bugü ; ne kadar desteğini esirgeyemen eşime şü ; kranlarımı arz ediyorum ' ' diye konuştu .

AA