Çarşaflılar, başörtülüler bu ülkenin gerçeği ve bizim değerimizdir

Berhan Şimşek görevi Gürsel Tekin'den devralırken başlattığı açılımları sürdüreceğinin mesajını verdi. CHP'de uzun süredir gündemi meşgul eden İstanbul il başkanlığındaki devir ...

 

Berhan Şimşek görevi Gürsel Tekin ' den devralırken başlattığı açılımları sürdüreceğinin mesajını verdi . CHP ' de uzun süredir gündemi meşgul eden İstanbul il başkanlığındaki devir teslim töreninde konuşan Şimşek , çocukluğunun Fatih Çarşamba ' da geçtiğini belirtirken , çarşaf giyenler ve başörtüsü takanlar için " Onlar bu ülkenin gerçeği ve bizim değerimizdir . " ifadesini kullandı .

CHP İstanbul il başkanlığına atanan Merkez Yönetim Kurulu ( MYK ) üyesi Berhan Şimşek , dün görevi Gürsel Tekin ' den devraldı . İlk mesajları da Tekin ' in başlattığı açılımların devam edeceğine ilişkindi . Daha önce Zaman ' a yaptığı açıklamaları tekrarlayan Şimşek , " Çarşaf giyinenler , başını örtenler bu ülkenin gerçeğidir ve bizim değerlerimizdir . " dedi . Fatih Çarşamba ' da çay satarak bugünlere geldiğini anlatan Şimşek , " Bu partiden içeriye , tüzüğü , programı , ilkeleri çerçevesinde gelen herkese kapımız açıktır . Hatta koltuğumuz da hazır , takdim ederiz . " diye konuştu .
İl başkanlığındaki törene yoğun bir katılım oldu . Mevcut il yönetiminin yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran , Parti Meclisi ( PM ) üyesi Çetin Soysal , İstanbul milletvekilleri Mehmet Sevigen , Mehmet Ali Özpolat , Sacit Yıldız ve belediye başkanları da oradaydı . Törene , Deniz Gezmiş ' in ağabeyi Bora Gezmiş ve il başkanlığından ayrıldığından bu yana il merkezine gelmeyen İstanbul Milletvekili Şinasi Öktem ' in de katılması dikkat çekti . Gürsel Tekin , 2 , 5 yıldır sürdürdüğü il başkanlığı görevini devrederken Berhan Şimşek ' in her türlü çalışmasında yanında olacağını belirtti . Tekin , salonun sıcaklığını gerekçe göstererek konuşmasını kısa kesti . Berhan Şimşek ise CHP ' de siyasetin kurumsal anlayışla yapıldığının altını çizdi ve bunun devam edeceğini kaydetti . İl başkanlığına gelişinin sebebinin makam ya da masa aramak olmadığını tekrar eden Şimşek , barış ve kardeşlik içinde yeni bir yönetim oluşturacaklarını ifade etti .
Açılış konuşmalarından sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Berhan Şimşek , selefi Gürsel Tekin zamanından kalan bazı projelerin devam edeceğini söyledi . Yeni bir proje olarak da Cumhuriyet Danışma Ofisleri ' nin kurulacağını , bu sayede vatandaşın sorunlarına çözüm bulunabileceğini bildirdi . Yeni il başkanı , Fatih Çarşamba ' daki çocukluk günlerine atıf yaparken köylü olmaktan gurur duyduğunu , ancak köylü kalmaktan nefret ettiğini vurguladı . " A4 kâğıdı kadar lekesizim . " diye de ekledi . Şimşek , geçtiğimiz günlerde bir programa aynı kıyafetle katılan bakanlar Nimet Çubukçu , Selma Aliye Kavaf ve AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ' i de eleştirerek kendilerini matruşkaya benzetti . " Görmemişin bir oğlu olmuş , 3 hanım matruşka gibi yan yana . Bu anlayıştan Türkiye ' yi kurtaracağız . " şeklinde konuştu .
CHP ' deki kirli tezgâhlardan iğrendim
CHP İstanbul il başkanlığı görevini devreden Gürsel Tekin , parti içerisindeki entrikalardan dert yandı . Habertürk Gazetesi ' ne konuşan Tekin , " Bütün bu kirli tezgâh ve düşüncelerden iğrendim . " dedi . Eski İl Başkanı , kendisine komplo kurulduğu düşüncesinde . Adres olarak da ' İstanbul lobisi ' diye nitelediği bazı milletvekilleri , belediye başkanları ve il yönetim kurulu üyelerini gösterdi . Bu isimlere , " Eğer ben kötü işlere bulaşmışsam çıkın açık yüreklilikle kamuoyu ile paylaşın . Paylaşmıyorsanız bunun bedelini ödetirim . " diye meydan okudu .
Geçtiğimiz hafta istifa eden 8 il yöneticisiyle ilgili söyledikleri de bu doğrultuda : " 2 , 5 ay önce oybirliğiyle seçildim . Şimdi ne oldu? 5 gün önce İstanbul il yönetimi topluca Sayın Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreterim Önder Sav ' a gidip görüştüler . Genel Başkan ' ımıza , ' Olmazsa olmaz , Tekin olsun ' dediler . Döndükten 5 gün sonra sekizi istifa etti . Bunu ben siyasette kirliliğe bağlıyorum . "
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ' na , " İstanbul ' da , yerel seçimlerde yanınızda kaç İstanbul milletvekili vardı? ' Hiç . " diye seslenen Tekin , şimdi gelinen noktaya dikkat çekti . ' İğrendim ' dediği parti içerisindeki bu kavgayla ilgili olarak şu iddialarda da bulundu : " Baykal ' ın istifasından 4 gün sonra partili bir vekil , Kılıçdaroğlu ile görüşüp ' Aday ol , ancak Tekin ' i uzak tut ' dedi . Buna karşılık Baykal ' a yakın isimler de bana , ' Kılıçdaroğlu ' na karşı adaylığını koy ' dedi . Hakaret saydım , reddettim . "
CHP Parti Meclisi ( PM ) üyesi Tekin , Yargıtay ' da devam eden davasıyla ilgili olarak da parti içindeki bu mücadeleye işaret etti . Usulsüzlük iddiasıyla yargılandığı bu dosya ile diğer partilerin değil , bir tek CHP ' lilerin ilgilendiğini ve bu dosyayı aleyhine kullanmaya çalıştıklarını iddia etti . " Hiçbir zaman ' Şu dosya ile şu arkadaşımı yerim ' namussuzluğu içinde olmadım . Ama bana yapıldı . " serzenişinde bulunan Tekin , arkadaşlarının tavırlarına kırgın olduğunu saklamadı . İSTANBUL ZAMAN


Zaman