Büyükşehir ile Gürsü arasındaki 'hal' anlaşmazlığında mutlu son

Bursa'nın Gürsu ilçesinde yaşanan 'hal' tartışması tatlıya bağlandı. Bursa Büyükşehir sınırlarına dahil olmadan önce Gürsu Belediyesi'nin bakanlıktan

  Bursa ' nın Gürsu ilçesinde yaşanan ' hal ' tartışması tatlıya bağlandı . Bursa Büyükşehir sınırlarına dahil olmadan önce Gürsu Belediyesi ' nin bakanlıktan olur alarak , yap-işlet-devret sistemi ile ihale ettiği Gürsu Hali , 2006 yılında faaliyete başlamıştı . Hal kurulması ile ilgili kararların 2005 yılında büyükşehir belediyelerine bırakılması üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi Gürsu Hali ' ni izinsiz olduğu gerekçesiyle mühürlemiş , iki belediye arasında yaşanan anlaşmazlığın ardından konu yargıya taşınmıştı . Bursa 2 . Bölge İdare Mahkemesi ise Büyükşehir Belediyesi ' nin mühürleme kararının durdurulması kararı vermişti .

Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe arasında yapılan görüşmelerin sonunda uzlaşmaya varıldı . Gürsu Hali ' ndeki 7 ' si Büyükşehir Belediyesi ' ne ait toplam 60 işyerinin Görükle ' deki merkez hale taşınması konusunda taraflar anlaştı .

Gürsu halindeki işyerlerinin taşınmasıyla tam kapasiteyle çalışacak olan hal , halen Kütahya , Bilecik , Yalova , Eskişehir ve Balıkesir illerine de hizmet veriyor . Yıllık 300 bin ton işlem hacmi bulunan merkezden Türkiye ' nin tüm illerinin yanında yurt dışına da tarım ürünleri gönderiliyor . İki başlılığın kaldırılması sayesinde tek meyve sebze borsası konumuna gelen ve Türkiye genelinde bünyesinde laboratuar bulunduran ' tek hal ' olan Görükle Hali ' nde , gıda güvenilirliğine yönelik tüm analizler yapılabiliyor . İşlem hacminin en yoğun olduğu Pazartesi , Çarşamba , Cuma ve Cumartesi günleri günde yaklaşık 2 bin aracın giriş çıkış yaptığı merkez halde , Gürsu Hali ' ndeki işletmelerin de gelmesiyle işlem hacminin daha da artması bekleniyor .