Arjantin'in 4-1 yanı yıldız

2010 Dünya Kupası B Grubu ikinci maçında Güney Kore ile karşılaşan Arjantin, Higuain'in üç gol atıp tarihe geçtiği mücadeleyi farklı kazandı. Rakibini 4-1 mağlup eden Güney Ameri...

 

2010 Dünya Kupası B Grubu ikinci maçında Güney Kore ile karşılaşan Arjantin , Higuain ' in üç gol atıp tarihe geçtiği mücadeleyi farklı kazandı . Rakibini 4-1 mağlup eden Güney Amerika temsilcisi , iki maç sonunda puanını 6 ' ya yükseltti ve gruptan lider çıkma yolunda büyük bir adım attı .

Futbolseverler , Dünya Kupası ' nda gole doydu . Turnuvanın sürpriz adaylarından Güney Kore ' yle karşılaşan Arjantin , kupaya galibiyetle başlamasına rağmen etkisiz futbolu sebebiyle büyük eleştiri almıştı . Tangocular , dün rakibini hem farklı skorla yendi hem de bir üst tura lider çıkmayı büyük oranda garantileyerek taraftarına kendisini affettirdi : 4-1 .
Johannesburg ' da oynanan maçın ilk yarısına Arjantin çok iyi başladı ve Güney Kore savunmasının hatası sonucu golü de erken bularak rahatladı . Tempoyu istediği gibi yönlendiren Arjantin , Nijerya maçından daha az pozisyona girmesine rağmen 4 gol buldu . 17 . dakikada Messi ' nin kullandığı kornerde Demichelis ıskalayınca topu kendi kalesine göndermek G . Koreli Chuyoung ' a düştü . Böylece Arjantin , 1-0 öne geçti . Rakibinin de kendisini sıkıştırmaması sebebiyle sahada rahat bir oyun çıkaran Maradona ' nın takımı , 33 . dakikada Di Maria ' nın ortasını kafayla ağlara gönderen Higuain ile farkı ikiye çıkardı : 2-0 . Arjantin iki farklı üstünlüğe ulaşmanın rahatlığıyla hareket edince bir gol de kendi ağlarına yollayan Chunyoung , ilk devre kapanırken durumu 2-1 ' e getirdi .
Arjantin ikinci yarıya iyi başlayamadı . Defansında açıklar veren Maradona ' nın talebeleri , 58 . dakikada kalesinde büyük bir tehlike atlattı . Güney Koreli Khun , 58 . dakikada çok net pozisyonda beraberlik fırsatını kaçırdı . Maçın son bölümünde Messi ' nin oyuna ağırlığını koymasıyla daha zevkli bir müsabaka ortaya çıktı . Arjantin , Messi ' nin geliştirdiği pozisyonda Higuain ' le üçüncü golü buldu ve daha rahat oynamaya başladı : 3-1 . 80 ' de bir gol daha bulup hat-trick yapan Higuain oyundan çıkarken , G . Kore ' nin de umutları tükenmiş oldu . Arjantin , bu galibiyetle ikinci maçlar sonunda gruptan çıkmayı garantiledi . Dünya Kupası tarihindeki 48 . hat-trick ' i yapan Higuain , ülke tarihinde de bunu başaran 3 . isim oldu . Daha önce 1930 Dünya Kupası ' nda Stabile ve 1994 ile 98 ' de Batistuta iki kez bu sevinci yaşamıştı .
Arjantin : 4
G . Kore : 1
Arjantin : Romero 7 , Demichelis 6 , Samuel 3 ( Dk . 23 Burdisso 5 ) , Heinze 7 , Gutierrez 6 , Mascherano 7 , Rodriguez 6 , Di Maria 5 , Messi 8 , Tevez 5 ( Dk . 75 Agüero 3 ) , Higuain 9 ( Dk . 82 Bolatti )
Güney kore : Sung-ryong 4 , Beom-seok 5 , Young-pyo 4 , Yong-hyung 5 , Jung-soo 4 , Jung-woo 5 , Sung-yong 4 ( Dk . 46 Nam-Il 4 ) , Ji-sung 5 , Chung-yong 6 , Chu-young 4 ( Dk . 82 Dong-Gook Lee ? ) , Ki-hun 5
GOLler : Dk . 17 Chu-young ( kk ) , Dk . 33 , 76 ve 80 Gonzalo Higuain / Dk . 45+1 Chung-yong
SARI KARTlar : Gutierrez , Mascherano , Heinze / Ki-hun , Chung-Yong
HAKEMLER : Frank de Bleeckere 5 , Peter Hermans 5 , Walter Vromans 5
STAT : Soccer City

Zaman