Voleybol'da İsrail krizi maç iptalleriyle çözüldü

İsrail'in, uluslararası sularda Gazze'ye yardım götüren Türk gemilere saldırısıyla yaşanan gerginlik spor karşılaşmalarının iptaliyle sonlandı.

Avr

  İsrail ' in , uluslararası sularda Gazze ' ye yardım götüren Türk gemilere saldırısıyla yaşanan gerginlik spor karşılaşmalarının iptaliyle sonlandı .

Avrupa Bayanlar Voleybol Ligi B Grubu ' nda İsrail ile birlikte yer alan Türkiye ' nin , oynayacağı 4 maç , karşılıklı olarak iptal edildi . İki ülke arasındaki gerginlik nedeniyle Türkiye ' nin , Avrupa Bayanlar Ligi ' nde İsrail ile oynayacağı karşılaşmalar için girişimlerde bulunan , Türkiye Voleybol Federasyonu , Avrupa Voleybol Konfederasyonu ile irtibata geçti . Avrupa Voleybol Konfederasyonu da Türkiye ' nin talebi doğrultusunda , grupta Türkiye ile İsrail arasında yapılacak karşılaşmaların oynanmamasını kararlaştırdı .

Buna göre takımlar kendi sahalarında oynayacakları maçlarda 3-0 hükmen galip sayılacaklar .

Bilindiği gibi daha önce alınan bir karar gereği Avrupa Bayanlar Ligi finallerine Türkiye evsahipliği yapacak .