'Türkiye önündeki zorlukları aşacak büyüklüktedir''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, ''Herkes bilsin ki bu ülkenin çözülmeyecek sorunu yoktur. Yeter ki herkes Türkiye ölçüsünde büyük düşünsün. Türkiye önündeki zorlukları aşacak büyüklüktedir'' dedi.

Aksu, partisince düzenlenen ''Türkiye Buluşmaları'' programı kapsamında Çorum'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çözülmeyecek sorununun olmadığını belirtti.

Abdülkadir Aksu, ''Herkes bilsin ki bu ülkenin çözülmeyecek sorunu yoktur. Yeter ki herkes Türkiye ölçüsünde büyük düşünsün. Türkiye önündeki zorlukları aşacak büyüklüktedir. Ülkemiz dünden daha güçlüdür. Demokrasimiz de yarın bugünden daha güçlü olacaktır'' dedi.

Anayasa değişikliğinden söz eden Aksu, ''Bizim yeni anayasa değişikliği yapma ihtiyacımız da, zorunluluğumuz da sadece bugünün sorunu ve gündemi değil'' diye konuştu.

Anayasanın toplumsal bir sözleşme olduğunu vurgulayan Aksu şunları kaydetti:

''Siyasal tarihimizin kilometre taşlarından olan anayasa dediğimiz metin yasama, yürütme ve yargı gibi devletin temel organlarını kuruluşunu ve işleyişini, bu organlar arasındaki ilişkileri düzenleyen devlet karşısında temel hak ve özgürlüklerini belirleyen ve devlete karşı hem vatandaşı hem de hak ve özgünlüklerini koruyan toplumsal bir sözleşmedir.

Bugüne kadar 5 anayasa olduğunu görüyoruz. Osmanlı'dan 1982 Anayasasına kadar. Bugün yürürlükte olan 1982 anayasası yazıldığından itibaren maalesef tartışma konusu olmuştur. 1982 anayasasının hem ruhu hem de sözü demokratik değildir, özgürlükçü değildir. Milletin iradesinden yana değildir. 1982 anayasası demokrasiden korkar, insanların özgür olmasından korkar, milletin iradesinin kayıtsız şartsız egemenliğe yansımasından korkar, darbeci cuntanın darbe şartlarını koruma altına aldığı bir devlet sözleşmesidir. Bu anayasa hazırlanırken siyaset kurumu meslek örgütleri sendikalar ve toplumun hiç bir kesiminin görüş ve önerisi dikkate alınmamıştır. Millete güvenmeyen milleti yok sayan 1982 anayasası bundan önce de 15 kez değiştirilmiştir. Bundan öncekilere göre en çok değiştirilen anayasadır. Çünkü felsefesi bozuktur. Türkiye halen özlediği anayasaya kavuşmamıştır.''

''100 YIL SONRAKİ TÜRKİYE'Yİ HAYAL EDİYORUZ''


Abdulkadir Aksu, AK Parti olarak 1982 yılından sonra en kapsamlı anayasa değişikliğini yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

''28 yıl aradan sonra en kapsamlı, en cesur ve en demokratik değişikliği yapmak için yola çıktık. Bu anayasa değişikliğini yapan kadronun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Bu değişikliğe hemen yola çıkmadık. Yeni anayasa için 2007'de çalışmalara başladık. İlk olarak akademisyenler bir taslak üzerinde çalıştı. Ardından STK'lar ve bazı medya grupları ile çalıştık. 1 Nisan 2008'de parlamentoya sunmak için çalışma yaptık. Partimizle ilgili kapatma davası açılınca çalışmalarımız akamete uğradı.

'İşsizlik varken neden anayasa değişikliği yaptınız' diyorlar. 'Yoksulun sofrasına binbir zorlukla gelen aşı mı çoğaltacak' diye soruyorlar. Anayasa değişikliği ne bugünün konusudur ne de AK Parti'nin konusudur. Muhalefetin engelleme ve suyu bulandırma taktiğine halkımız inanmayacaktır. CHP'nin ve MHP'nin tabanı da bu anayasa değişikliğine sıcak bakmakta ve destek vereceğine inanıyorum. Muhalefet farkına varır varmaz değişimin ertelenemez olduğunu anladı. Yarının büyük Türkiyesi'ni inşa etme yolunda bu değişikliğini kaçınılmaz bir hal olduğunu milletimiz görüyor.

100 yıl sonraki Türkiye'yi hayal ediyoruz, AK Parti'nin bu büyük hayallerinin karşısında muhalefet partilerinin neler yaptığını gördünüz. 90 yıl önce tarih ve zafer yazan 90 yıl boyunca millet egemenliğinin tecelli ettiği yer olan Meclis yine tarih yazdı.''

Kaynak: İha