Sokakta çalışan çocuklar BEAH Başhekimi Erdoğan'ı ziyaret etti

Erzurum'da 'Sokakta Çalışan Çocukların Topluma Entagrasyonu Projesi' kapsamında devlet himayesine alınan çocuklar, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi

  Erzurum ' da ' Sokakta Çalışan Çocukların Topluma Entagrasyonu Projesi ' kapsamında devlet himayesine alınan çocuklar , Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç . Dr . Fazlı Erdoğan ' ı ziyaret etti .

Ziyarette hastane hakkında bilgi alan çocuklar , 23 Nisan Çocuk Bayramı ' nda hastane bünyesinde çocuk hastalara yönelik gerçekleştirilen etkinliklerden ötürü Başhekim Doç . Dr . Fazlı Erdoğan ' a teşekkür etti . Eğitimleri sırasında başta tiyatro olmak üzere birçok gösteri sanatlarıyla ilgili aktivitelerde bulunduklarını ifade eden çocuklara , Başhekim Doç Dr . Fazlı Erdoğan , hastane bünyesinde ki çok amaçlı konferans salonunun kapısının her zaman açık olduğunu , diledikleri zaman sahneleyecekleri gösteriler için bu salondan da faydalanabileceklerini belirtti . Çocukların sokaklarda çalışmasına gönüllerinin razı olmadığını belirten Başhekim Erdoğan , " Valiliğimizin öncülüğünde başlatılan bu güzel proje sayesinde çocuklarımız , yetişkin birer işçi olmaktan kurtarılarak doya doya çocukluklarını yaşamanın mutluluğuna erecekler . Bizler de özellikle sağlık alanında onların doktor ağabeyleri , ablaları olarak yanlarında olacağız . " dedi .

Çocuklar daha sonra Başhekim Doç . Dr . Fazlı Erdoğan ve yanlarındaki proje sorumlularıyla birlikte çocuk hastalıkları servisinde tedavi gören minik hastaları ziyaret ederek yanlarında getirdikleri çikolataları dağıttı . Buradan da ambulans helikopter pistine inen çocuklara Başhekim Erdoğan ve pilotlar tarafından bilgi verildi . Çocuklar daha sonra helikopter ambulansın önünde Başhekim Erdoğan ve pilotlarla hatıra fotoğrafı çektirdi . Para kazanmanın yanında yaptıkları işi oyun olarak gördüklerini ifade eden çocuklar , günün büyük bir kısmını sokakta çalışarak sağlık , eğitim ve oyun gibi haklarından mahrum kaldıklarını ifade ederek , şimdi ise sağlanan imkânlar sayesinde güvenilir ortamlarda büyüyüp geliştiklerini dile getirerek , kendileri için yapılan çalışmalara katkı sağlayanlara teşekkür etti .