Eşcinselliğin hastalık olup olmadığı tartışılıyor

Katalonya'daki yerel sağlık müdürlüğü, Barcelona'da bulunan ve eşcinselliği “tedavi” eden bir terapi uyguladığını söyleyen Tibidabo Kliniği'yle ilgili soruşturma başlattı.

Eşcinselliğin hastalık olup olmadığı tartışılıyor
  Mü ; dü ; rlü ; k , bir ay iç ; inde bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağına karar verecek . Merkezde , cinsel yö ; nelimi değiştirmek iç ; in onarım terapisi uygulandığı iddia ediliyor .

Benzer bir tartışma psikolog Dr . Joseph Nicolosi ' nin &ldquo ; Erkek Homoseksü ; eller İç ; in Onarım Terapisi - Yeni Bir Klinik Yaklaşım&rdquo ; adlı kitabının Tü ; rkç ; e ' de yayımlanmasıyla yaşanmıştı .

Daha sonra , İstanbul Ü ; skü ; dar ' da bir merkezin bu terapiyi uyguladığı ortaya ç ; ıkmış , Newsweek Tü ; rkiye ' ye konuşan merkez yetkilisi , &ldquo ; Tü ; rkiye ' de eşcinselliği bir hastalık olarak gö ; renlere hizmet verdiklerini ve tedavi imkâ ; nı sağladıklarını&rdquo ; sö ; ylemişti .

1973 ' te Amerikan Psikiyatri Derneği eşcinselliğin bir &ldquo ; bozulma&rdquo ; olduğu iddiasını reddetmişti . Eşcinsellik , Uluslararası Sağlık Ö ; rgü ; tü ; ' nü ; n kataloğunda ise 1990 ' a kadar bir &ldquo ; hastalık&rdquo ; olarak yer almıştı .


Haberturk