Erzurum Emniyetinden Kırık Karne Uyarısı

2009-2010 yılı eğitim ve öğretim döneminin bitmesi ile birlikte öğrencilerin karne korkusu, karne sendromu yaşamamaları konusunda Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Faruk Adıgüzel, ailelere seslendi

  2009-2010 yılı eğitim ve öğretim döneminin bitmesi ile birlikte öğrencilerin karne korkusu , karne sendromu yaşamamaları konusunda Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Faruk Adıgüzel , ailelere seslendi .
Adıgüzel , " Kırık karne kırık kalp olmasın " ifadelerine yer vererek , şöyle konuştu :
" Çocukların başarılı bir karne almaları , hem öğrencilerin hem de ailelerin doğal beklentisidir . Ancak başarılı karne öğrenci , aile , okul ve öğretmen işbirliği ile olabilir . Öğrencinin disiplin , planlı ve programlı çalışması da gereklidir . Başarılı karne hayatta da başarılı olunacağı anlamına gelmez . Karne sadece öğrencinin değil aynı zamanda anne ve babanın da başarısıdır . Anne , babalar çocuklarınızı başarılı başarısız her koşulda sevip ilgi göstermelisiniz . Kırık karnenin telafisi mümkündür ama kırık kalbin kazanılmasının zordur . "
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Faruk Adıgüzel , çocukların karne mutsuzluğundan evden kaçma , intihar gibi istenmeyen davranışlara dönüşebileceğini de ailelere hatırlattı .