Başmüzakereci Bağış: AP'nin İsrail saldırısını kınaması akli ve vicdani bir karar

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Parlamentosu (AP)'nun Gazze'ye insani yardım götüren konvoya İsrail askerlerince yapılan saldırıyı

  Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış , Avrupa Parlamentosu ( AP ) ' nun Gazze ' ye insani yardım götüren konvoya İsrail askerlerince yapılan saldırıyı kınamasını ' akıl , sağduyu ve vicdan yönünde ' bir karar olarak yorumladı .

Bağış , " Parlamento ' nun kararında , bu saldırının uluslararası hukukun çiğnenmesi olarak yer alması ve olayların araştırılması için acil ve tarafsız bir uluslararası komisyonun kurulması yönündeki öneri son derece önemlidir . " diye konuştu .

Bakan Bağış , AP ' nin kararına ilişkin yaptığı açıklamada , Avrupa Birliği ' nin tarihi misyonuna yakışır bir şekilde bu kararın gereğini yerine getirmesini istedi . Uluslararası toplumu da bu karar doğrultusunda harekete geçirerek , bağımsız ve tarafsız bir uluslararası komisyonun kurulması için sesini daha da yükseltmesinin beklendiğini dile getiren Bağış , " Avrupa Birliği İsrail-Filistin meselesinin çözümü için tarihi bir rol üstlenebilecek ve Gazze ' deki ablukanın kaldırılarak oradaki yaşam koşullarının iyileştirilmesini sağlayacak imkân ve donanımlara sahiptir . " ifadelerini kullandı .

Avrupa Birliği ' nin , Gazze ' ye yardım konvoyuna yapılan saldırıyı araştırmak için kendi komisyonunu oluşturmasının güzel bir samimiyet örneği olacağına dikkat çeken Bağış , sözlerini şöyle tamamladı : " Avrupa Birliği ' nin temsil ettiği değerler bütün dünyanın barışçı bir şekilde bir arada yaşama arzusunun en somut , en gerçekçi çerçevesidir ve bu değerlerin daha geniş bir planda benimsenmesi için Avrupa Birliği , özellikle İsrail-Filistin meselesinde kendi mekanizmalarını ortaya koymalı , sorunun çözümünde Avrupalı bir yaklaşımın benimsenmesi için çaba göstermelidir . "