Teknik takibe alınan mahkeme başkanlarının tutanakları bakanlığa gönderildi

Adil yargılamayı etkileme soruşturması kapsamında teknik takibe takılan Ergenekon davalarına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, İstanbul 10. Ağır Ceza ...



Adil yargılamayı etkileme soruşturması kapsamında teknik takibe takılan Ergenekon davalarına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak hakkında elde edilen tutanakların usul gereği Adalet Bakanlığı'na gönderildiği öğrenildi.

Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile bir grup avukat hakkında yürütülen 'Adil yargılamayı etkileme' soruşturması kapsamında bazı mahkeme başkanları da teknik takibe takılmıştı. Oktay ve tutuklandıktan sonra itiraz üzerine serbest bırakılan bazı avukatlarla İstanbul'daki 10, 13 ve 14. Ağır Ceza Mahkemeleri başkanların görüşme yaptıkları tespit edilmişti. Eski Adalet Bakanı Oktay ile bazı avukatların Ergenekon davalarına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak ile görüştükleri teknik takipte ortaya çıkmıştı.
Mahkeme başkanları hakkında bu süreçte elde edilen tutanakların yasa gereği Adalet Bakanlığı'na gönderildiği öğrenildi. Yasaya göre, hakim ve savcılar hakkında tesadüfen elde edilen bu tür bilgilerin bakanlığa gönderilmesi gerektiği, bunun da rutin bir işlem olduğu belirtildi.
(CİHAN)

Zaman