Kovanlık Jandarma Karakolu'na iki tepeden çarpraz ateş açılmış

Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Kovanlık beldesindeki jandarma karakoluna yönelik teröristlerce düzenlenen saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya ba

  Giresun ' un Bulancak ilçesine bağlı Kovanlık beldesindeki jandarma karakoluna yönelik teröristlerce düzenlenen saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı . 7-8 kişilik terörist grubun jandarma karakolunu kuzey ve güneyden gören iki hakim tepeden çapraz ateş açarak saldırıyı yaptıkları tespit edildi .

CİHAN muhabirinin edindiği bilgilere göre , dün gece 21 . 30 sıralarında Kovanlık Jandarma Karakolu ' na yönelik gerçekleştirilen saldırıyı 7-8 kişilik bir terörist grubun yaptığı belirlendi . Teröristlerin , jandarma karakolunu kuzey ve güneyden gören iki hakim tepeden çapraz ateş açarak saldırıyı yaptıkları tespit edildi .

Kovanlık Jandarma Karakolu ' na saldırıyı gerçekleştiren grubun , Giresun ' un Dereli ilçesinde 26 Nisan günü bir astsubayın şehit , 2 askerin yaralandığı askeri araca yönelik mayınlı ve 24 Mayıs tarihinde de Giresun ' un Aydınlar mahallesinde 2 polisin yaralanmasıyla sonuçlanan polis otosuna yönelik saldırıları gerçekleştirdiği belirlenen terörist grup olduğu bilgisi üzerinde duruluyor .

KOVANLIK JANDARMA KARAKOLUNA İKİNCİ SALDIRI

Giresun ' un Bulancak ilçesine bağlı Kovanlık beldesinde jandarma karakolu 2 . kez teröristlerin saldırısına hedef oldu . 2008 yılı Haziran ayında karakola teröristlerce taciz ateşinde bulunulmuş , olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı .

Kovanlık Jandarma Karakolu dün akşam 2 yıl aradan sonra ikinci kez teröristlerin hedefi oldu .

Öte yandan dün gece Kovanlık Jandarma Karakolu ' na yönelik yapılan saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonların sürdürüldüğü öğrenildi . Bölgede çok sayıda jandarma ve özel hareket askeri sevk edilirken , bölgede teröristlerin saklanabileceği yerler adeta didik aranıyor .

KOVANLIK HALKI TEPKİLİ

Kovanlık belde halkı ise jandarma karakoluna yönelik yapılan saldırıya tepkili . Rahmi Bulut isimli vatandaş , dün gece 21 . 30 sıralarında belde merkezinde bulundukları bir sırada terör saldırısının olduğunu söyledi . Önce büyük bir patlama duyduklarını kaydeden Bulut , " Sonra karakola çevreden ateş açılmaya başladı . Askerlerde açılan ateşe karşılık verince çatışma çıktı . Dakikalarca çatışma devam etti . Biz de o sırada panik içinde kaçıştık . Uzun bir süre sonra sesler kesildi . Biz de rahat bir nefes aldık . " dedi . Ali Bulut da , yaşanan çatışmadan dolayı büyük korku ve panik yaşadıklarını kaydetti .