İzmirli Balıkçılar Bir Kez Daha 'Yapıcı' Dedi

İzmirli balıkçılar dördüncü kez 'Yapıcı' dedi

İzmirli Balıkçılar Bir Kez Daha 'Yapıcı' Dedi
İzmirli balıkçılar dördüncü kez 'Yapıcı' dedi. İzmir İli sınırları içersinde faaliyet gösteren 24 Su Ürünleri Kooperatifi'nin bağlı olduğu S.S. İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği'nin 19. olağan genel kurulu yapıldı. İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde ki Sandal Restoran'da gerçekleştirilen genel kurula, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya, birliğe bağlı kooperatiflerin temsilcileri ve davetliler katıldı.
Divan Başkanlığına Ramazan Özkaya'nın seçilmesi ile başlayan genel kurulda, yönetim kurulu faaliyet ve denetim kurulu raporları okundu, kabul edildi. Aynı şekilde Tahmini bütçe ve diğer maddeler de yine oy birliğiyle genel kuruldan geçti. Genel Kurulda yapılan başkanlık seçiminde seçime tek listeyle katılan mevcut başkan Ahmet Yapıcı, kullanılan 24 oy'un tamamını alarak Birlik Başkanlığına yeniden seçildi. Başkan Yapıcı'nın beş kişiden oluşan yönetim kurulunda Güzelbahçe Su-Ürünleri Koop. Başkanı Ünal Görgün, Foça Su -Ürünleri Koop. Birlik Temsilcisi Hasan Eser, Aliağa Su -Ürünleri Koop. Başkanı Kemal Yılmaz ve Balıklıova Su -Ürürünleri Koop. Başkanı Fahrettin Başaran yer aldı. Yönetim kurulunda yer alan üyeler aynı zamanda Ankara Merkez Birlik Temsilciliği görevine de seçildi.
BAŞKAN İNCE, SORUNLARI DİNLEDİ
Genel kurula konuk olan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, genel kurul sonrasında balıkçılar ile uzun uzun sohbet etti. Balıkçıların sorunlarını dinleyen Başkan İnce, "Bugün burada anlatılanlara göre, balıkçılık sektöründe son derece önemli sorunlar yaşanıyor. AK Parti hükümeti bu sorunlara kulak verip, acil olarak gerekli önlemleri almak zorundadır. Aksi halde ciddi bir ihracat potansiyeline sahip olan balıkçılığımızın sonradan telafisi mümkün olmayan bir krize girmesi kaçınılmazdır" dedi. Başkan İnce, dördüncü kez birlik başkanlığa seçilen Ahmet Yapıcı'yı ve yönetime seçilenleri tek tek kutladı. Yeni yönetime başarılar dileyen Başkan İnce, yeni yönetim kurulu üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
KAÇAK AVCILIK İLE MÜCADELEYE DEVAM
Birlik Başkanlığı görevine dördüncü kez seçilmenin mutluluğunu yaşayan, Başkan Ahmet Yapıcı ise yaptığı konuşmada; "Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada başta kaçak avcılık ile mücadele olmak üzere çalışmalarımıza aralıksız olarak devam edeceğiz. Ankara Merkez Birliğimizde kooperatifçilik ve su ürünleri konusunda bilgili, tecrübeli, eğitimli, işinde profesyonel bir Merkez Birlik Başkanımızın olması sadece İzmir Balıkçısı için değil, Türkiye balıkçılıkları içinde büyük bir şanstır. Merkez Birlik Başkanımızın öncülüğünde özellikle son yıllarda balıkçılık adına çok önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bizde İzmir Birlik olarak olabildiğince bu çalışmalara destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu dönem yeni yönetimimizi genç, dinamik, aktif isimlerden oluşturduk. Başarılı olacağımıza yürekten inanıyor ve bu yeni dönemin İzmir balıkçılık camiasına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
ESER; "İSTEMESİNİ BİLMİYORUZ"
Foça Su-Ürünleri Koop. Birlik Temsilcisi Hasan Eser, Birlik Yönetim Kuruluna seçilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Beni bu göreve layık gören başta Merkez Birlik Başkanımız Ramazan Özkaya ve Bölge Birlik Başkanım Ahmet Yapıcı'ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Balıkçılık sektörünün ülkemiz ekonomisine yıllık katkısı 2 Milyar 300 Milyon dolardır. Sektör 130 bin kişiye dolaylı, dolaysız yönden istihdam sağlamaktadır. Türkiye ekonomisi için böylesine önemli bir sektörün sivil toplum örgütü olan su ürünleri kooperatiflerimiz maalesef yeterince desteklenmiyor. Ancak burada öz eleştiri yapmak gerekirse de biz balıkçılar da tabiri caizse sanırım istemesini bilmiyoruz. Ayrıca sektör olarak ta gücümüzün de farkında değiliz. 3-5 kişinin bir araya gelip kurduğu mesleki dernekler bile yasal çerçeve içersinde yeri geldiğinde eylem yaparak, yeri geldiğinde de basın yolu ile mesleki sorunlarını gündeme taşıyıp, kamuoyu oluşturup sıkıntılarına çözüm bulabilirken, biz ise sektörümüzün sivil toplum örgütü olan Su Ürünleri kooperatiflerimizde ve özellikle bölge birliklerimizde maalesef yeteri kadar birlik, beraberliği sağlayamıyoruz. Ayrıca bazı bölgelerimizde ki bazı kooperatiflerimizin de tabela kooperatifi anlayışı içersinde faaliyet göstermesi nedeni ile ülke genelinde su ürünleri kooperatifleri olarak gelişmek, güçlenmek ve büyümek adına deyim yerindeyse koşarak ilerlememiz gereken yolu ne yazık ki emekleyerek kat etmek zorunda kalıyoruz. Bu anlamda bölgemizde örnek kooperatif olarak gösterilen Foça, Güzelbahçe, Aliağa, Mordoğan, Özbek gibi kooperatiflerimizin sayısını arttırıp, İzmir Bölgesi Kooperatifler Birliğimizi de tecrübeli başkanımız Ahmet Yapıcı'nın önderliğinde Türkiye'de örnek gösterilen bir bölge birliği haline getirmek başlıca hedefimiz olacaktır. Başarısız olma lüksümüz olmadığı gibi de başarıyı elde etmek içinde yönetim olarak çok çalışmak zorunda olduğumuzun bilinci içersindeyiz" diye konuştu.