Giresun'un Kovanlık Beldesinde Terör Saldırısı

Giresun'un Bulancak ilçesi Kovanlık beldesindeki jandarma karakoluna terör saldırısının ardından beldede hayat normal olarak sürüyor.

  Bir grup teröristin dün akşam ormanlık alandan Kovanlık Jandarma Karakolu ' na uzun namlulu silahlarla ateş açması ve karakoldaki askerlerin de terörist gruba karşılık vermesi sonucu çatışma yaşanırken , teröristler gece karanlığından yararlanarak kaçtı .
Kovanlık Jandarma Karakolunun iki yıl önce de teröristlerin saldırısına uğradığını kaydeden ve dün akşam karakola saldırı anına canlı şahit olan bazı vatandaşlar , sıcak çatışmanın yarım saatten fazla sürdüğünü belirterek beldede korucu olarak görev yapanların da jandarmaya destek verdiğini bildirdi . Sıcak çatışma anına sadece 50 metre mesafede oturduğu evinden şahit olan Hasan Yılmaz , şöyle konuştu : " Daha önce aynı karakola silahlı saldırı olmuş evime de kurşun isabet etmişti . Bu sefer ilk önce bir bomba
sesi duydum . Öğrendiğime göre atılan el bombasıymış . Mesafe uzun olduğu için atılan el bombası jandarma karakolunun biraz uzağına düştüğünden ucuz atlatılmış . Atılan el bombasının ardından silah sesleri geldi . Karakolda karşılık vermiş ve karakola ateş açılmasının ardından beldede bulunan korucularda silahlanarak jandarmaya desteğe gitti . Bir ara balkondan bakmak istedim ama daha önce eve kurşun isabet ettiğinden sadece pusudan takip edebildim . Sıcak çatışma yarım saat veya 45 dakika sürdü . "
Kovanlık beldesinin eski Belediye Başkanı Mustafa Mehniyar ise , belde halkının sıcak çatışmaya şahit olduğunu hatırlatarak şunları söyledi : " Halkımız bu tecrübeyi daha önceki yıl yaşadı . Bu sefer terör daha şiddetli saldırmasına rağmen askerimiz hazırlıklıydı ve belde halkı korucusuyla sade vatandaşıyla karakola destek verdi . Karakol izin verseydi belde halkımız terörist avına dahi çıkacaktı . "
Sıcak çatışmaya şahit olan bazı vatandaşlar ise 3 ya da 4 taraftan uzun namlulu silahlarla ateş edildiğini belirtti .
Sıcak çatışmada atıldığı iddia edilen el bombasının etkisiyle bir jandarma köpeğinin telef olduğu öğrenildi .