AK Parti'ye oy veren emeklileri 'akıl tutulması' ile suçladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilerin önemli bir bölümünün son genel seçimlerde AK Parti'ye oy vererek 'akıl tutulması' yaşadıklarını öne sürdü. AK Par...



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilerin önemli bir bölümünün son genel seçimlerde AK Parti'ye oy vererek 'akıl tutulması' yaşadıklarını öne sürdü.

AK Parti hükümetinin emeklileri sevmediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Seçimler yaklaşıyor. Yine gidip AKP'ye oy verirlerse, iki elimiz emeklilerin yakasında olacak." dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan'a da "Biz camdan değil, candan konuşuyoruz." göndermesinde bulundu.
Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup konuşmasında emeklilerin sorunlarına dikkat çekti ve CHP iktidarında bu sorunların ortadan kaldırılacağını savundu. AK Parti'nin ülkeyi yönetemez duruma düştüğünü ileri süren Kılıçdaroğlu, emekli insanların ikinci sınıf vatandaş haline geldiğini söyledi. Türkiye'de 9 milyon emekli bulunduğunu, bu rakamın eşleriyle birlikte 15 milyona ulaştığını kaydeden CHP lideri, "Sizin önemli bir kitleniz sandıkta AKP'ye oy verdi. Bu akıl tutulmasını önümüzdeki sandıkta gidermek zorundayız. O nedenle emekliye söylüyorum; bu toplumda hak ettiğiniz yere gelmeniz gerekir. Ama CHP'ye destek verirse gelir. Bugüne kadar biz emekliye sahip çıktık, onlar gidip AKP'ye oy verdi. Yine gider AKP'ye oy verirlerse iki elimiz emeklilerin yakasında olacak." diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, partisinin yeni İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'e de, "Sizden İstanbul'u tulum istiyoruz. Geçmişte değerli hizmetler veren Sayın Gürsel Tekin ile beraber çalıştık, varoşlara girdik. Siz de aynı çabayı göstereceksiniz." diye seslendi.

Zaman