'Yeni Gazete' 10. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Mersin'de günlük yerel ölçekte yayın hayatını sürdüren Yeni Gazete, kuruluşunun 10

'Yeni Gazete' 10. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
Mersin'de günlük yerel ölçekte yayın hayatını sürdüren Yeni Gazete, kuruluşunun 10. yıldönümünü düzenlenen geceyle kutladı. Gazetenin yönetici ve çalışanlarının okuyucularıyla buluştuğu gecede, objektiflere renkli görüntüler yansıdı.
Sultaşa Otel'de organize edilen geceye Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal, MGC Onursal Başkanı Vahap Sehitoğlu'nun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Burada konuşan Yeni Gazete Sahibi ve Yayın Müdürü Mustafa Özgür, basın meslek ve ilkelerinden taviz vermeden, zor koşullar altında mesleği icra ederek, halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Özgür, gelinen noktada yerel basının çok zor günler geçirdiğini, bunun yanında mesleki yozlaşmanın da had safhaya ulaştığını ifade ederek, "Bu şartlarda nasıl gazetecilik yapılabileceği ve gazetecilik mesleğinin nasıl olması gerektiğini, bu mesleği icra edenler bir araya gelerek bu konu üzerinde oturup tartışması ve bir çözüm yolu araması gerek" dedi.
Ulusal basının, gelinen noktada merkezi hükümetin de desteğini arkasına alarak yerel basını bitirme çabası içine girdiğini öne süren Özgür, bu tür girişimlerin sadece Mersin'deki değil, Türkiye genelindeki yerel basın kuruluşlarını zora soktuğunu, buradaki en önemli görev ve sorumluluğun ise kent dinamiklerine düştüğünü savundu. Özgür, "Kent dinamikleri yerel medyayı desteklemek ve yaşatmak durumundadır. Aksi takdirde bir zamanların Başbakan'ın da dediği gibi; '2.5 medya bu ülkeyi de yönetir, bu kenti de yönetir.' Yoksa özgürlükçü bir medya değil, birbirinin ayağını kaydırmaya ve bitirmeye çalışan bir basın haline geliriz" diye konuştu.
Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de yerel basının kent yaşamındaki önemine dikkat çekerek, yapılan hizmet ve hayata geçirilen projelerin kamuoyuna tanıtılması, halkın beklentilerinin de yerel yöneticilere aktarılmasında basının önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı. Belediye olarak yerel basına imkanlar ölçüsünde destek vermeye çalıştıklarını anlatan Türk, bu desteklerinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirterek, Yeni Gazete'nin 10. kuruluş yıldönümünü de kutladı.
Basının halkın olduğu gibi yerel yöneticiler olarak kendilerinin de gözü, kulağı ve sesi olduğunun altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ise, "Bu noktada 10. kuruluş yıldönümünü kutlayan Yeni Gazete'nin daha uzun yıllar kentimizde halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirebilme savaşı vereceğine inanıyoruz" dedi. MESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer de kentte 10 yıldan bu yana yayın hayatını sürdüren Yeni Gazete'yi düzenli olarak takip ettiklerini, sadece Yeni Gazete değil, diğer yerel basını da takip ederek, basının sorun ve sıkıntıları aşabilmeleri noktasında da destek vermeye çalıştıklarını anlattı. MGC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal da Mersin'de yerel kuruluşların çıkar ve menfaatlerinin korunması, mesleki dayanışma ve gazetecilik mesleğinin ileriye taşınması adına çalışmalarda bulunduklarını belirterek, Yeni Gazete ailesini 10. kuruluş yıldönümü nedeniyle de kutladı. Konuşmaların ardından gece, ödül töreni ile son buldu.