Bakan Bağış, Başkan Kocaoğlu Tarafından Karşılanmamasına Serzenişte Bulundu

"Avrupa Birliği'ne Katılım Müzakereleri Bugün ve Yarın" konulu panel nedeniyle İzmir'de bulunan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir Valisi Cahit Kıraç'A ve partisinin il başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi

  " Avrupa Birliği ' ne Katılım Müzakereleri Bugün ve Yarın " konulu panel nedeniyle İzmir ' de bulunan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış , İzmir Valisi Cahit Kıraç ' A ve partisinin il başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi . İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ' na sitem eden Bakan Bağış , " Türkiye Cumhuriyeti ' nin bir bakanı olarak geldiğim bir ilde büyükşehir belediye başkanı beni karşılamama nezaketsizliğini gösterdi " dedi .
Valilik Şeref Defteri ' ni imzalayan Bakan Bağış , daha sonra Vali Kıraç ile bir süre görüştü . Gerçekleşen ziyarette konuşan Bakan Bağış , " İzmir ' de daha çok Avrupa Birliği ( AB ) projesi gerçekleştireceklerini söyledi . Ziyarette İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz , AK Parti İzmir Milletvekilleri Tuğrul Yemişçi ile Taha Aksoy ve İl Başkanı Ömür Kabak da yer aldı . İzmir ' de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Bağış , İzmir ' in , Avrupa kokusunun hissedildiği illerden biri olduğunu açıkladı .
Türkiye ' nin AB hedefine her geçen gün biraz daha yaklaştığını belirten Egemen Bağış , İzmir ' de daha çok AB projesi gerçekleştireceklerini söyledi . İzmir ' e bir hafta sonu da dinlemek ve turizm potansiyelini vurgulamak için geleceğini ifade eden Bağış , beraberinde Avrupalı misafirler de getireceğini sözlerine ekledi .
İzmir Valisi Cahit Kıraç ise , bir panel için İzmir ' de bulunan Bağış ' ın İzmir ile her zaman yakından ilgilendiğini kaydetti . Kıraç , ziyareti dolayısıyla Bağış ' a üzerinde Saat Kulesi bulunan bir rölyef hediye etti .

" KARŞILAMAMA KRİZİ "
İzmir ' in ilklerin şehri olduğunu ifade eden Bakan Bağış , hükümet olarak İzmir ' i hep önemsediklerini ifade ederek ; İzmir Büyükşehir Belediyesi ' nin metro çalışmalarına ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı . Metronun bitiş konusundaki zamanlama tarihlerinde yaşanan aksaklık nedeniyle hükümet olarak yardımda hazır olarak beklediklerini ifade eden Bakan Bağış , şöyle konuştu :
" İzmir Büyükşehir Belediyesi bu işlerin altından kalkamıyor diye biz İzmir ' i mağdur etmeyiz . İzmir ' in her türlü ihtiyacı Türkiye ve AK Parti Hükümeti için çok önemlidir . Türkiye ' deki herkesin derdi ve mutluluğu bizimdir . Gönül isterdi ki ben bugün buraya Türkiye Cumhuriyeti ' nin bir bakanı olarak geldim ve Türkiye ' deki bütün siyasi partilerin programlarında yer alan bir konudan sorumlu bir bakan olarak geldim . Türkiye Büyük Millet Meclisi ' nde grubu bulunan tüm siyasi partilerin tüzüklerine ve parti
programlarına bakarsanız AB sürecini desteklediklerini görebilirsiniz . Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu daha bugüne kadar hiçbir gelişimde beni karşılama nezaketinde bulunmamıştır . Programlarıma katılmamıştır . Yine de kendisinin AB sürecinden bizden beklentisi ya da desteği varsa biz kendisinin nezaketsizliğine karşın her türlü katkıyı göstermekte hazırız . "
Bakan Bağış anayasa paketine ilişkin ise , " Şu anda muhalefet partisi halkın kararlarından korkmuş ve Anayasa Mahkemesi ' ne başvurmuştur . Halbuki hazırlanan anayasa paketi AB standartlarına göre uygun olduğu kabul edilmesine rağmen kendi ülkemizde muhalefetler kabul etmiyorlar . Önümüzdeki günlerde Türkiye 1980 yılının 12 Eylül ' ünü değil , 2010 yılının 12 Eylül ' ünü hatırlayacaktır " yorumunda bulundu .
Ziyaret programları arasında İzmir ' de bulunan Musevi cemaat temsilcileri ile bir araya gelecek olan Bakan Bağış , " Cemaat temsilcileri benimle görüşmek istemişler . Ben de uygun olduğunu kendilerine bildirdim " dedi . İsrail ' in gemi saldırısının " tam bir terör işi " olduğu savunan Bakan Bağış , " Saldırı sonrasında bu vahşeti kınayan ilk kişiler Musevi cematinin temsilcileri ve haham olmuştur " diye konuştu .