Bahçeli, PKK saldırılarını demokratik açılıma bağladı

MHP lideri Devlet Bahçeli, son dönemlerde artan terörü demokratik açılım sürecine bağladı. Bahçeli, "Başbakan, artan terörün altında yabancı parmağı a

MHP lideri Devlet Bahçeli, son dönemlerde artan terörü demokratik açılım sürecine bağladı. Bahçeli, "Başbakan, artan terörün altında yabancı parmağı arayacağına, kendi yıkım projelerine bakması gerekir." dedi. Bahçeli, Başbakan'ın bazı küresel güçleri eleştirmesine ise destek çıktı.

TBMM'de partisinin haftalık grup konuşmasını yapan Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, hükümetin terörle mücadele yöntemini eleştirdi. İktidarın terörü bitirme yerine siyasallaştırdığını iddia eden Bahçeli, ülkenin huzura hasret kaldığını ileri sürdü.

Bahçeli, "Hükümet, bölücülüğü siyasallaştırmaya çalışırken, bölücü terör örgütü de boş durmamıştır. Kent içindeki askeri birliklere gündüz gözüyle bile ateş açılabilmiştir. Şehitler ve gaziler, AKP'nin yıkım projesinin sonucu olmuştur. Hükümet başka memleketlerde barış sağlamak için uğraşırken ülkemiz huzurlu bir güne hasret kalmıştır. Şayet iddia ettiği gibi yabancı güçler, AKP hükümetini terörle bastırmak istiyorlarsa bunu ortaya çıkarmak AKP hükümetinin işidir." şeklinde konuştu.

"BUNUN HESABINI SORARIZ"

MHP lideri, hükümetin terörün kaynağı olduğunu iddia etti. "Başbakan Erdoğan, artan terörün altında yabancı parmağı arayacağına kendi yıkım projelerine bakmalıdır." diyen Bahçeli, şu görüşleri dile getirdi:

"AKP iş başına geçeli 8 yılı aşmış bulunuyor. Bu süre, insanlara fikir vermesi açısında uzun bir süredir. Yaptıklarını ve yapamayacaklarını herkese göstermiştir. Ne Davos ne de Mavi Marmara olayları sonrası gösterilen tepkiler hükümetin dış politika karakteri olamamıştır. AKP hükümetlerinin dış politikada milli karakteri olmamıştır. 'Küresel zalimle el ele tutuşarak İslam'a karşı işlenen suçun ortaklığını nasıl sahiplendiniz ?' diye sormuştuk. Başbakanın küresel güçleri eleştirmesinin önemli bir dönüşüm olacağını söylemiştik. Erdoğan'ın tavırları geçmişte olduğu gibi yanar döner olmazsa ümit vericidir."

Bahçeli, PKK taraftarlarının, "Meclisi basarız, Erdoğan'ı asarız, seninleyiz Öcalan" şeklinde attığı sloganlara sert tepki gösterdi. Bunun hesabını soracaklarını belirten Bahçeli, ""Bölücülük, artık İmralı canisinin posterlerini taşıyarak, bu sözleri söyleyecek düzeye gelmiştir. Bunun hesabını sormak, hükümet sinmiş de olsa bizim boynumuzun borcudur." dedi.

EKSEN KAYMASI TARTIŞMALARINA DA DEĞİNDİ

MHP Genel Başkanı Bahçeli, BM Güvenlik Konseyi'nin İran'a yeni yaptırım kararının ardından Türkiye'ye ilişkin 'eksen kayması' tartışmalarına da değindi. Bahçeli, "Eksen kaymasından kasıt BM'de verdiği hayır cevabı ise bu bize göre haksızlık olur, zira hükümetin hayır kararı kendi içinde tutarlıdır. Eksen kayması iddialarının hükümette yol açtığı panik hali şimdiki cumhurbaşkanına kadar sirayet etmiştir. AKP hükümeti Batı'ya bağlı olduklarını açıklama gereği duymuşlardır." ifadelerini kullandı. Devlet Bahçeli, hükümetin, ekonomiyi iyi yönetemediğini, özellikle çiftçi ve esnafın zor günler geçirdiğini savundu.