649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne Doğru

-649. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ'NE DOĞRU -ALTIN KEMER SAHİBİ KIRKPINAR BAŞPEHLİVANLARINDAN TAŞÇI: -'KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ'NDE 57 YAŞINA KA-

  -649 . TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ ' NE DOĞRU
-ALTIN KEMER SAHİBİ KIRKPINAR BAŞPEHLİVANLARINDAN TAŞÇI :
- ' KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ ' NDE 57 YAŞINA KADAR GÜREŞMEYE
KARARLIYIM '
- ' KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ ' NDE ALTIN KEMERİ KARAMÜRSEL ' E
GÖTÜRECEĞİZ '

( FOTOĞRAFLI )

EDİRNE ( A . A ) - 15 . 06 . 2010 - Nadir Alp - Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ' nin altın kemerli başpehlivanlarından Ahmet Taşçı , ' Kırkpınar Yağlı Güreşleri ' nde 57 yaşına kadar güreşmeye kararlıyım ' dedi .
Taşçı , AA muhabirine yaptığı açıklamada , geçtiğimiz yıl yapılan 648 . Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ' ne hazırlanırken sakatlandığını ve birincilikler elde ettiği Er Meydanı ' na güreşseverlerin karşısına zor durumda kalmamak için çıkmadığını söyledi .
Türkiye ' nin başpehlivanının çıktığı Kırkpınar Yağlı Güreşleri ' nde , gücü yettiğince baş güreşlerinde mücadele etmeye kararlı olduğunu anlatan Taşçı , sözlerini şöyle sürdürdü :
' Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Kel Aliço 56 yaşına kadar güreşmiş . Bende 57 yaşına kadar güreşerek bu rekoru kırmak istiyorum . Kırkpınar ' a çok iyi hazırlandım . 53 yaşındayım 4 yıl daha güreşirsem Kel Aliço ' nun rekorunu kırmış olacağım . Bu rekora ulaşarak , Kırkpınar tarihine bu unvanla da adımı yazdırmış olacağım . Cumhuriyetin ilanından sonra üst üste üçer yıl şampiyon olarak 2 kez altın kemer alan tek güreşçiyim . Bununla da gurur duyuyorum . '
Taşçı , daha önce de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ' nde Cumhuriyet sonrası dönemde 7 kez başpehlivan olan Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan ' ın rekorunu , 9 kez başpehlivan olarak kırdığını söyledi .
Bu yıl Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ' ne başpehlivanlığı kazandığı ilk yıllardaki gibi sıkı bir antrenman yaparak hazarlandığını ifade eden Taşçı , Kocaeli ' nin Karamürsel Levent Erdoğan Spor Kulübünün yağlı güreşçilere sağladığı imkanları en iyi şekilde değerlendirdiklerini söyledi .
Karamürselli pehlivanlar olarak Kırkpınar ' a kış süresince ve ilkbaharla birlikte yurdun değişik yörelerinde yapılan yağlı güreş müsabakalarına katılarak iyi bir performans yakaladıklarını anlatan Taşçı , ' Kırkpınar ' da başta , başaltında , büyük ortada , küçük orta büyük boyda iddialıyız . Bu kategorilerde 4 ' er pehlivanımız var . Bunlardan en kötü ihtimalle ilk üç bekliyoruz . Başta özellikle Gökhan Arıcı ve Güngör Ekin sezondan beri yapmış oldukları güreşlerde gösterdikleri performansla altın kemeri almaya adaylar . Kırkpınar Yağlı Güreşleri ' nde altın kemeri Karamürsel ' e götürmeye kararlıyız ' dedi .
Taşçı , Kırkpınar ' da 9 kez baş , 1 ' er kez de başaltı ve büyük orta olmak üzere 11 şampiyonluğu , Dünya Sumo Şampiyonası ' nda ise üçüncülük derecesi bulunuyor .
( NA-SS )

15 . 06 . 2010 10 : 13 : 44