Şehit yakınları ve gazilere Devlet Üstün Övünç madalya ve beratları verildi

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 171. yıldönümü, Denizli'de de törenle kutlandı. Törende şehit yakınlarına ve gazilere, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül t

  Jandarma Teşkilatı ' nın kuruluşunun 171 . yıldönümü , Denizli ' de de törenle kutlandı . Törende şehit yakınlarına ve gazilere , Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından tevcih edilen Devlet Üstün Övünç madalya ve beratları verildi . İl Jandarma Komutanlığı ' ndaki törene Denizli Valisi Yavuz Erkmen , Belediye Başkanı Nihat Zeybekci , Başsavcı Kazım Arapoğlu , Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Bingöl , İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar , 11 . Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy , Pamukkale Üniversitesi ( PAÜ ) Rektörü Prof . Dr . Fazıl Necdet Ardıç , İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı , kaymakamlar , daire müdürleri , şehit yakınları , gaziler ve davetliler katıldı .

Vali Erkmen ' in tören mangasını selamlamasıyla başlayan tören , saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ' yla devam etti . Erkmen , " Jandarma Teşkilatı ' nın kuruluşu , birçok devletin kuruluşuna göre çok eski bir tarihi ifade etmektedir . Bu aynı zamanda devletimizin eski ve köklü oluşunun da çok önemli bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır . 171 yıldır milletimizin hizmetinde olan jandarma , gün gelmiş sınırlarımızı korumuş , gün gelmiş en ücra köşemizde vatandaşımızın yanında olup asayiş ve huzurun sağlanmasında çok önemli görevler yapmış , gün gelmiş kendisine yasalarla verilen bütün görevleri başarıyla yerine getirmiştir . Bugün de aynı başarı ve kararlılıkla görevini sürdürmektedir . " dedi . Daha sonra jandarma ile ilgili şiirler okundu ve halk oyunları sunuldu . Kutlamalar çerçevesinde narkotik köpeği " Rocky " tarafından uyuşturucu madde arama ve bulma gösterisi yapıldı . Rocky , önce yedi çantadan birisine gizlenmiş kokaini , sonra da bir otomobilin benzinliğine gizlenmiş eroini kısa sürede buldu . Son olarak engel parkurlarını aşarak başarısını gösterdi .

Törende ayrıca çeşitli değişik tarihlerde şehit olan Uzman Çavuş Halil Öneri , Er Halil Aktaş , Er Birhan Göven , Er Ömer Yankayış , Uzman Çavuş Ramazan Us , Onbaşı Bayram Güzel ve Er Halil İbrahim Arılık ' ın yakınlarına , malul Er Osman Çakmak , Uzman Çavuş İbrahim Gökçe ve Er Hüseyin Poslu ' ya Vali Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından Devlet Övünç madalyaları ve beratları verildi . Duygu dolu anların yaşandığı törende şehit yakınları gözyaşlarına hâkim olamadı . Törenin ardından jandarma ekipleri tarafından tören geçişi yapıldı . Son bölümde jandarmaların kullandığı malzemelerin sergilendiği stantlar gezildi .