CHP İstanbul İl Başkanlığına Berhan Şimşek getirildi, Tekin'e MYK üyeliği önerilecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, İstanbul İl Başkanlığı'na Berhan Şimşek'in getirilmesine karar veril

  Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay , İstanbul İl Başkanlığı ' na Berhan Şimşek ' in getirilmesine karar verildiğini açıkladı . Eski Başkan Gürsel Tekin ' e ise MYK üyeliği teklif edilecek .

CHP Sözcüsü ve Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay , CHP Genel Merkezi ' nde gerçekleştirdiği basın toplantısıyla , uzun süredir tartışılan İstanbul ve Samsun il başkanlıklarıyla ilgili kararı gazetecilere açıkladı .

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Okay , Merkez Yürütme Kurulu ( MYK ) toplantısında yapılan değerlendirme sonrası İstanbul İl Başkanlığı için MYK üyesi olan Berhan Şimşek ' in getirilmesine karar verildiğini açıkladı . Okay , ayrıca , son günlerde parti içerisinde sıkça tartışılan Gürsel Tekin ' e ise MYK üyeliğinin teklif edileceğini gazetecilerle paylaştı . Okay , şunları söyledi :

" MYK toplantımızda yapılan değerlendirmede , bu süreçte İstanbul İl Başkanlığı için MYK üyemiz Berhan Şimşek ' in görevlendirilmesine karar verilmiştir . Sayın Berhan Şimşek ' in iki görevi birden sürdüremeyeceği tüzüğe aykırı olduğu için MYK üyeliğinde bir boşalma gerçekleşmiştir . Bu süreçte , CHP Parti Meclisi yakın bir gelecekte toplanarak bu boşalmayı doldurmak üzere Sayın Genel Başkanımızın önerisiyle Parti Meclisi üyemiz Gürsel Tekin ' i MYK üyesi olması için Parti Meclisi ' ne önerecektir . "

Samsun İl Başkanlığı için henüz bir karar verilmediğini açıklayan Okay , MYK ' nın ilerleyen günlerde değerlendirmede bulunarak , il yönetimine atama yapacağını söyledi .