8. Arguvan Türkü Festivali 24-25 Temmuz'da

Malatya 8. Arguvan Türkü Festivali'nin bu yıl 24-25 Temmuz günleri düzenleneceği ve uluslar arası üne kavuşacağı bildirildi.

İstanbul'da bulunan Arguvan Vakfı ve Köy Dernekleri ile Arguvan Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenecek Arguvan 8. Türkü Festivali'nin 24-25 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılacak. Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, Festival hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti.
8. Arguvan Türkü Festivaline CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da davet edileceği öğrenildi.
Festival Komitesi Türkü Festivaline katılacak sanatçıları da belirledi. Türk Halk Müziğinin usta sesi Arif Sağ Festivalin onur konuğu olurken, Cengiz Özkan, Nurettin Rençber, Yeninur Ada, Haydar Ulaş, Seval Eroğlu, Ali Özel, Zeynep Karababa, Ayla Karacan, Zuhal, Grup Mavra, Semra Aslan, Rıza ve Barış, Ahmet Turan Ercan adlı sanatçılar festivalde sahne alacak.
Festivale ayrıca, Yunan Halk Müziği Grubu, Azerbeycan Halk Müziği Grubu, Ermenistan Halk Müziği Grubu, Hindistan Halk Müziği Grubu yurt dışından gelerek katılırken, Festivalde ayrıca, Sokak Tiyatrosu, Sinema Gösterimi, Sinevizyon Gösterimi yapılacak.
Panel hazırlığı yapılırken, Köy Gezisi düzenlenecek ve Orkestra Arguvanlı gençler de sahne alacak. Festivali ise Sabahat Arslan sunacak.