20 Ülkenin Öğrencileri Edremitlileri Heyecanlandırdı

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 8.'si düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında 20 ülkeden 70 öğrenci Edremitlilere unutulmaz gece yaşattı.

Öğrencilerin okuduğu şiir, şarkı ve halk oyunları gösterileri ayakta alkışlandı. Edremit Belediyesi ve 'Garden Life' isimli şirketin ana sponsorluğunda gerçekleşen Şehit Hamdibey Meydanı'nda 3 bine yakın Edremitli unutamayacakları bir gece izleme olanağı buldu. Programa, Edremit Kaymakamı Şefik Aydın, Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, Havran Kaymakamı Fatih Genel, Ayvalık Kaymakamı Nihan Nalbant, Edremit Belediye Başkanı Avukat Tuncay Kılıç, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Mecit, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Edremit Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Osman Demir, siyasi parti temsilcileri, bölge müdürleri, bürokratlar, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın programında konuşma yapan Edremit Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanı Osman Demir, bu organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.
Sahneye çıkan 'Yemen' ekibinin sunduğu 'Şemame' isimli halk oyunu gösterisi binlerce Edremitliyi coşturdu. Edremit'te ilk kez düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na büyük ilgi gösteren binlerce Edremitli Şehit Hamdibey Meydanı'nı hınç hınça doldurdu.
2006 yılının şarkı birincisi Belaruslu Ksenya Juk'un seslendirdiği 'Memleketim' isimli şarkıya binlerce Edremitli de eşlik etti.

ŞEHİT ÖĞRETMENİN EŞİNE VEFA ÖDÜLÜ
1997 yılında Kazakistan'da geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden öğretmen Hüseyin Demirtaş'ın eşine vefa ödülü verildi. Şehit öğretmenin eşi Münevver Demirtaş ödülünü almak üzere sahneye 3 çocuğu ile birlikte geldi. Demirtaş'a ödülünü Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç verdi. Şehit öğretmenin eşi Demirtaş, bu ödülü tüm öğretmenlerin adına alıyorum dedi. Başkan Kılıç ise, "Bu programı düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Bu çocuklara Türkçemizi öğreten ve eğiten öğretmenlerimize minnettarız. Ayrıca bu güzelliklerin hamisine de saygılarımı, hürmetlerimi arz ediyorum" diye konuştu.
Münevver Demirtaş ise ödülü tüm öğretmenler adına aldığını söyledi. Başkan Kılıç ise "Gurbette ölenler şehittir. Gurbette Allah'ın dinini yağmak için Türk'ün şanlı bayrağını dalgalanması için vefat edenler şehittirler. Şu anda Huzurlarınızda bulunan Münevver Hanım şehit eşidir. İki erkek ve bir kız çocuğu da şehit çocuklarıdır. Biz onlarla gurur duyuyoruz. Onların babaları rahat uyusun. Osmanlının topla tüfekle gittikleri topraklarda şarkıyla türküyle İstiklal Marşı'yla Türkçeyle giden bu hizmetten Allah razı olsun diyorum" dedi.