Yenişehir Belediyesi Halk Toplantılarının Startını Verdi

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi bir yılın ardından yürüttüğü çalışma, proje ve hizmetleri halk toplantısında halkın bilgisine sundu.

  Şehitlik Mahallesi Eşit Özgür Yurttaş Derneği ' nde yapılan halk toplantısına Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu , Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) Genel Merkez Yöneticisi Mehdi Perinçek , BDP Yenişehir İlçe Yöneticileri , Kandil ve Mahmurdan gelen ve kendilerini ' Barış Grubu ' olarak tanıtan oluşumun temsilcileri , BDP Şehitlik Mahalle komisyonları ve çok sayıda vatandaş katıldı . Mahalle toplantısında bir konuşma yapan BDP Genel Merkez Yöneticisi Mehdi Perinçek , siyasal sürecin geldiği noktayı kısaca
açıkladıktan sonra birlik beraberliğe vurgu yaparak Yenişehir Belediyesi ' nin bütün olumsuzlulara rağmen üretmiş olduğu hizmetlerde memnuniyet verici noktada olduğunu dile getirdi . Perinçek , " Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan hizmetlerde asla sizin fikriniz sorulmazdı . Hiçbir konuda size danışılmazdı . Bugün durum tam tersinedir . Belediyeler hizmet ve proje üretirken öncellikle siz değerli yurttaşlarımıza sormaktadır . Bu anlamda BDP ' li belediyeler gerek hizmet kalitesi gerekse hizmet politikası açısından
kıyaslanamayacak bir başarı yakalamışlardır " dedi .
Daha sonra Kandil ve Mahmur ' dan grubun üyeleri adına Gülbahar Çiçek , Türkiye ' deki siyasal gelişmelere değinerek , gelecek yüzyılın daha aydınlık olacağı mesajını verdi .
Halk toplantısında Yenişehir Belediyesi ' nin çalışmaları , vizyonu ve hedefleri konusunda konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu , belediye hizmetlerini ayrıntılı olarak halkın bilgisine sunarak , yapılan tüm çalışmaların arkasında olduklarını dile getirdi . Kurbanoğlu , Yenişehir Belediyesi ' nin yürütmüş olduğu çalışmalarda halk yararına olma ilkesini getirdiklerinin altını çizerek , Yenişehir Belediyesi ' nin şeffaflığı çok önemsediğini dile getirdi .
Kurbanoğlu , " Yenişehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarda şeffaflığı çok önemsemekteyiz . Belediyemizin aylık gelir- gider durumunu herkese duyuruyoruz . Gelirimizi giderimizi öğrenmek isteyen her vatandaş kalem kalem öğrenme imkanına sahiptir . Aylık olarak gelir-giderimiz belediyemizin panosunda her ay düzenli olarak asılmaktadır " diye konuştu .
Yenişehir Belediyesi ' nin bir yılda yürütmüş olduğu çalışmaları da halka anlatan Kurbanoğlu , kadın ve çocuklara yönelik meslek edindirme kursları verdiklerini yine bu kesime yönelik kültürel aktiviteler düzenlediklerini , kimsesiz çocuk ve kadınlara yönelik Diyarbakır esnafı ile sosyal projeler geliştirdiklerini vurguladı .
Kurbanoğlu , " Kadın birimimiz EPİ-DEM aracılığıyla kadınlara psikolojik destek sunmaktayız . Aynı zamanda Belediye İş Sendikası Diyarbakır Şubesi ile yaptığımız sözleşmede kadınlara pozitif ayrımcılık maddesi ekledik " ifadelerini kullandı .
İmar ve altyapı konusunda da ciddi ilerlemeler kaydettiklerini belirten Başkan Selim Kurbanoğlu , kaldırım çalışmalarının bütün mahallelerde tamamlanma aşamasına geldiğini , İplik semtinin imara açılma işleminin tamamlandığını dile getirdi .
Halk toplantısında Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu , Yenişehir Belediyesi ' nin yürütmüş olduğu proje ve çalışmaları detaylı olarak anlattıktan sonra söz alan vatandaşlar , Yenişehir Belediyesi ' nin kaldırım işgalleri konusunda çalışma yürütmesini talep etiller .
Soruları da tek tek cevaplayan Kurbanoğlu , ilçe halkının temizlik ve kaldırımların işgalleri konusunda kendilerine yardımcı olmalarını istedi .
Halk toplantılarının bütün mahallelerde yapılacağını da belirten Kurbanoğlu , her zaman halkın içinde olacaklarını tekrarladı . Toplantı sonunda belediye lehine slogan atan vatandaşlar belediyenin çalışmalarını beğendiklerini vurgulayarak , ' Halkın Belediyesi Halkın İçinde ' sloganı attı .