İlköğretim öğrencileri icatlarını sergiledi

Antalya'da Fatma Parıltı İlköğretim Okulu öğrencilerinin yaptığı teknolojik icatlar görücüye çıktı. Santral Mahallesi'ndeki okulda teknoloji tasarımın

  Antalya ' da Fatma Parıltı İlköğretim Okulu öğrencilerinin yaptığı teknolojik icatlar görücüye çıktı . Santral Mahallesi ' ndeki okulda teknoloji tasarımında güneş enerjisiyle çalışan trafik lambası , özürlüler için özel yastık , robot , atık malzemelerden yapılan çocuk odası gibi icatlar sergilendi .

Serginin açılışını yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü , öğrencilerin icatlarını inceleyerek bilgi aldı . Öğrencilerin , yaptıkları teknoloji tasarımlarıyla düşünmeyi öğrendiklerini belirten Tütüncü , " Öğrencilerin , teknoloji ile yakından ilgilenmesi , icatlar yapması , gelişen dünya ile aralarındaki irtibatı kuvvetlendireceğine inanıyorum . Yaptıkları icatlar hayal ürünleridir . Bu çalışmalara ısrarla devam ettirmelerini istiyorum . Her zaman eğitimin ve öğrencilerimizin yanındayız . İnanıyorum ki çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluğu büyüttüğümüz takdirde Antalyamızın , Türkiyemizin geleceği daha güzel olacaktır . " şeklinde konuştu .