Futbol Federasyonu 2009-2010 Sezonu Liglerini Tescil Etti İstanbul

-FUTBOL FEDERASYONU 2009-2010 SEZONU LİGLERİNİ TESCİL ETTİ İSTANBUL (A.A) - 12.06.2010 - FUTBOL FEDERASYONU YÖNETİM KURULU, 2009-2010 SEZONUNDA TURKC

 

-FUTBOL FEDERASYONU 2009-2010 SEZONU LİGLERİNİ TESCİL ETTİ

İSTANBUL ( A . A ) - 12 . 06 . 2010 - Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu , 2009-2010 sezonunda Turkcell Süper Lig , Bank Asya 1 . Lig , TFF 2 . Lig , TFF 3 . Lig ile Ziraat Türkiye Kupası ve A2 Ligi müsabakalarının sonuçlarını , Futbol Müsabaka Talimatı ' nın ilgili hükümleri başta olmak üzere Futbol Federasyonu mevzuatı uyarınca tescil etti .

Futbol Federasyonu ' nun açıklamasındaki tescil sonucuna göre , Turkcell Süper Lig şampiyonu Bursaspor ile ikincisi Fenerbahçe ' nin , Avrupa Şampiyonlar Ligi müsabakalarına , Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor ile Turkcell Süper Lig üçüncüsü Galatasaray ve Turkcell Süper Lig dördüncüsü Beşiktaş ' ın UEFA Avrupa Ligi müsabakalarına katılacakları belirtildi .

Turkcell Süper Lig ' de , Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararıyla bir alt lige indirilen Ankaraspor dışında ligde son iki sırayı alan Diyarbakırspor ve Denizlispor ' un Bank Asya 1 . Lig ' e düşürülmesi tescil ettirildi .

Bank Asya 1 . Lig ' de müsabakalar sonunda ilk 2 sırayı alan Kardemir Karabükspor ve Bucaspor ile Bank Asya 1 . Lig Yükselme Grubu müsabakaları sonunda birinci olan Konyaspor ' un Turkcell Süper Lig ' e yükseltilmesi , Bank Asya 1 . Lig müsabakaları sonunda 16 , 17 ve 18 . sırayı alan Hacettepe , Dardanelspor ve Kocaelispor ' un TFF 2 . Lig ' e düşürülmesi kararlaştırıldı .

TFF 2 . Lig müsabakaları sonunda Yükselme Grubunda 1 . ve 2 . sırayı alan Güngören Belediyespor ve Akhisar Belediyesi Gençlikspor ile TFF 2 . Lig play-off müsabakaları sonunda 1 . olan TKİ Tavşanlı Linyitspor ' un Bank Asya 1 . Lig ' e yükseltilmesine , TFF 2 . Lig müsabakaları sonunda 1 . Klasman Grubunda son üç sırayı alan Yalovaspor , Beykoz 1908 ve Zeytinburnuspor , 2 . Klasman Grubunda son üç sırayı alan Tepecikspor , İstanbulspor ve Denizli Belediyespor , 4 . Klasman Grubunda son üç sırayı alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor , Kahramanmaraşspor ve Malatyaspor ile 3 . Klasman Grubunda bir lig devresinde 2 müsabakaya çıkmaması dolayısıyla Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararıyla bir alt lige indirilen Erzurumspor ile bu grupta lig sıralamasındaki sportif başarısızlıkları nedeniyle son iki sırayı alan Karsspor ve Kırşehirspor ' un TFF 3 . Lig ' e düşürülmesine karar verildi .

TFF 3 . Lig müsabakaları sonunda Yükselme Grubunda 1 . ve 2 . sırayı alan Bandırmaspor , Balıkesirspor ile TFF 3 . Lig play-off müsabakaları sonunda birinci olan Malatya Belediyespor ' un TFF 2 . Lig ' e yükseltilmesi , TFF 3 . Lig müsabakaları sonunda 1 , 2 , 3 ve 4 . Klasman Gruplarında son 3 sırayı alan Alibeyköyspor , Çerkezköy Belediyespor , Küçükköyspor , İzmirspor , Muğlaspor , Marmaris Belediyesi Gençspor , Düzcespor , Kartal Belediyespor , İstanbul Maltepespor , Sürmenespor , Bafra Belediyespor , Bulancakspor ile 5 . Klasman Grubunu son sırada bitiren Şanlıurfa Belediyespor ' un bir alt lige düşürülmesi kararlaştırıldı .

TFF 3 . Lige terfi müsabakaları sonunda Sancaktepe Gençlikspor , Kepez Belediyespor , Kırklarelispor , 4 Eylül Belediyespor ile Yeni İskenderspor ' un TFF 3 . Lig ' e çıkmalarına karar verildi .

( ERC-BÜL-SÇ )

12 . 06 . 2010 17 : 50 : 30