Elbistan'da herkes kağıt toplayacak

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, devletin öğrencilere ücretsiz olarak dağıttığı yaklaşık 350 ton atık kâğıdı ayrıştırarak geri dönüşümünü sağlaya

  Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü , devletin öğrencilere ücretsiz olarak dağıttığı yaklaşık 350 ton atık kâğıdı ayrıştırarak geri dönüşümünü sağlayacak örnek bir çalışmaya imza atacak .

Devletin her bir öğrenciye ücretsiz olarak verdiği kitapların ağırlığının 7 kilogram olduğunu kaydeden yetkililer , diğer atık kâğıtlarla her evde en az 10 kilogram atık kâğıdın çıkabileceğini planlıyor . Çevre temizliğini sağlamak , kâğıt temini için daha fazla ağaç kesilmesinin önüne geçmek ve ekonomik geri dönüş temin etmek gibi amaçlarla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü , geniş bir kampanya başlattı .

Elbistan Kaymakamlığı ' ndaki toplantıda projeyi anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik , " Her yıl Milli Eğitim Bakanlığımız öğrencilere bedava kitap dağıtmakta . Bu dağıtım her yıl olduğu için abartılı bir kâğıt sarfiyatı meydana geliyordu . Fakat biz her yıl bu kâğıtları toplayarak ilgili firmalarla anlaşarak geri dönüşümü sağlıyoruz . Ancak bu seneye kadar yapmış olduğumuz çalışmaların daha büyüğünü bu sene gerçekleştirmek istiyoruz . Bizim yaklaşık 35 bin öğrencimiz var ve her öğrencide de 7 kilogram kadar kâğıt bulunuyor . Defter , gazete , yazılı kâğıtlarıyla birlikte her öğrencinin evinde 10 kilogram kâğıt olduğunu tahmin ediyoruz . Dolayısıyla piyasada 350 ton dolayında kâğıdın varlığını düşünüyoruz . " dedi .

Projede sivil toplum kuruluşlarından destek beklediklerini anlatan Çelik , " Amacımız , kitapların geri dönüşümünü temin ederek okullara ekonomik girdi sağlamak . Yüzlerce ton kâğıdın geri dönüşümünü sağlayarak on binlerce ağacın kesilmesini önlemiş olacağız . Bir çevre çalışması yapıyoruz . Tüm Elbistanlılardan destek bekliyoruz . Vatandaşlarımız evlerinde bulunan kullanmadıkları kâğıtları poşetleyerek en yakın okula poşetleyerek bırakabilirler . " diye konuştu .

Projenin oldukça önemli olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Ahmet Altıntaş ise " İlçemizdeki bu kampanyayı çok önemsiyorum . Çevreselliği ve ekonomik geri dönüşümü önem arz ediyor . Biz bu kampanya çerçevesinde Elbistan ' da geniş bir temizlik kampanyası başlatmış olacağız . Atıkları ayrıştırılarak çöpe göndermek büyük kazanımlar sağlıyor . Ayrıştırmayı ve geri dönüşüme hayatımızda yer vermek durumundayız . " dedi .

Toplantıya katılan ELSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emin Polat ise kampanyayı desteklerini belirterek , kampanyanın duyurulması atık kağıt toplanması için ellerinden gelen yardımı yapacaklarını ifade etti .