Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz Erzurum'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, "Türkiye Buluşmaları" kapsamında Erzurum'un Oltu ilçesinde vatandaşlara hitap etti.

  Karayoluyla geldiği Oltu ' da kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanan Kapusuz Belediye Sinema Salonu ' na geçti .
Beraberinde AK Parti Erzurum Milletvekili Prof . Dr . İbrahim Kavaz , AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ve Erzurum İl Teşkilat Başkanı Özgür Bostancı ' nın da bulunduğu bir heyetle " Türkiye Buluşmaları " adı altında Oltu ' ya gelen Kapusuz , " Türkiye ' nin tüm illeri ve Oltu gibi önemli ilçelerinde halkımızla bir araya gelerek ülke gündemine dair yaptığımız çalışmaları paylaşıyoruz " dedi .
Program sonrası Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ' i de makamında ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve beraberindekilere Başkan Ziyrek , Oltu Cağ Kebabı ikramında bulundu .

" PROBLEM YUMAĞI BİR COĞRAFYANIN ORTASINDAYIZ "
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz , parti olarak milleti için varolan bir siyasi anlayışı benimsediklerini belirterek , " AK Parti olarak adalet ve kalkınmayı şiar edinmiş bir partiyiz . Ne içerde ne de dışarıda kendimize düşman değil , rakip arıyoruz . Ülkemizi maddi ve manevi açıdan kalkındırmayı önemseyen bir siyasi parti olarak mücadele veriyoruz . Dünyanın enerji koridorları üzerinde bulunan ülkemiz her daim kuşatma altına alınmıştır . Dünyanın problem yumağı bir coğrafyanın ortasındayız .
Etrafımızda birçok sorun kümelenmişken , geçmişi şerefle yoğrulmuş bu milletin bunlara gözümüzü kapayamayız " diye konuştu .

" BATI ' NIN YARAMAZ ÇOCUĞU TEDİRGİN OLDU "
İsrail ' in İHH yardım gemisine yaptığı saldırıyı da değerlendiren Kapusuz , İsrail ' in yaptığı bu zulüm ve saldırının her açıdan bir bedelinin olduğunu dile getirdi .
Salih Kapusuz , bugüne kadar dünya ülkeleri ve Birleşmiş Milletler ( BM ) kararlarını muhatap almayan İsrail ' in Türkiye ' nin tavrına anında kayıtsız kalmayarak ilk defa büyük bir tedirginlik yaşadığını kaydetti .
Kapusuz , " İsrail ' in yaptığı bu tür zulüm ve saldırılara sesini çıkaramayan dünya ülkeleri Türkiye ' den haklı olarak yükselen ' artık yeter ' sesine kulaklarını tıkayamadı . Batı ' nın yaramaz çocuğu İsrail , Başkanımızın ' 24 saat içerisinde bize ait bir çöp dahi orada kalmayacak , derhal hepsi Türkiye ' ye iade edilecek ' talimatına boyun eğmek zorunda kaldı . Davos ' ta bile bütün dünya liderlerinin söylemek isteyip de söyleyemediğini bir Türk lider çıktı ve dünyaya haykırdı . Bir hafta içerisinde 6 ülke dolaşan bir
başka lider yoktur " ifadelerini kullandı .

" ŞİMDİYE KADAR TÜRKİYE ' DE SİVİLLERİN YAPTIĞI BİR TEK ANAYASA YOKTUR "
Anayasa değişikliği hakkında da görüşlerini aktaran Kapusuz , " Bugüne kadar yapılan tüm anayasalar olağanüstü şartlarda askerler tarafından yapıldı . Sivillerin yaptığı bir tek anayasa yoktur . Şimdi yapılacak bu yeni anayasa değişikliği ile ilk kez sivil bir anayasa yapılmış olacak . Bu anayasa millet iradesinin öne çıktığı millete ait bir anayasa olacaktır " şeklinde konuştu .
Kapusuz ülke ekonomisinin büyük zorluklardan geçerek bugünlere geldiğini belirterek , ANAP-MHP-DSP koalisyon hükümeti döneminde bir gecede batan 22 bankanın milletin sırtına 50 milyar dolar bıraktığını kaydetti .
" Gayret olmadan sonuç alınamaz . " diyen Kapusuz , ülkenin içerisine düşmüş olduğu o buhrandan iktidarları sayesinde kurtulduğunu bildirerek hedeflerinin 2025 yılında Türkiye ekonomisini dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmak olduğunu söyledi .
Kapusuz , programın ardından Erzurum ' a hareket etti .