İpsiz Recep ölümünün 82. yılında anıldı

Milli Mücadele yıllarında göstermiş olduğu kahramanlıklarla tanınan Rizeli İpsiz Recep, ölümünün 82. yılında düzenlenen törenle anıldı.

Rize Sahil P

  Milli Mücadele yıllarında göstermiş olduğu kahramanlıklarla tanınan Rizeli İpsiz Recep , ölümünün 82 . yılında düzenlenen törenle anıldı .

Rize Sahil Parkı ' nda İpsiz Recep Anıtı önünde düzenlenen törene , Vali yardımcısı Kubilay Ant , Belediye Başkanı Halil Bakırcı , İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu , İl Milli Eğitim müdürü Rasim Çelik , siyasi parti temsilcileri , kahramanın yakınları ve öğrenciler katıldı . Rize Sahil Parkı ' nda bulunan ipsiz Recep heykeli önünde gerçekleşen anma töreninde saygı duruşu ve istiklal Marşı ' nın ardından İpsiz Recep ' in hayatı anlatılarak şiirler okundu . Anma töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bakırcı , milli mücadele yıllarında amansız mücadelelerde yer alan İpsiz Recep ve beraberindekileri rahmetle andıklarını söyledi .

Türkiye ' nin her yerinde İpsiz Recep gibi birçok kahraman ' ın bulunduğunu dile getiren Bakırcı , " İpsiz recep gibi tarihte iz bırakan diğer kahraman atalarımız da unutulmamalıdır . Bugünün gençleri geçmiş tarihimizi ve tarihimizde iz bırakan İpsiz Recep gibi kahramanlarımızı her zaman yâd etmelidir . " dedi

İPSİZ RECEP KİMDİR?

İpsiz Recep adıyla bilinen Recep Reis , 1862 yılında Rize ' nin Portakallık Mahallesi ' nde doğdu . Emiroğulları ' ndan olan Recep Reis , genç yaşında çalışmak için İstanbul ' a gitti ve yelkenli teknesiyle Boğaziçi ' nde çalışmaya başladı .

Kendisine cesareti , gözü pekliği ve ataklığı nedeniyle ' ' İpsiz ' ' lakabı verildi . Milli Mücadele yıllarında göstermiş olduğu kahramanlıklarla milis yüzbaşı rütbesi alan İpsiz Recep , 1928 yılında öldü .