Hatay Müftüsü Sinanoğlu: Mübarek gün ve geceleri fırsat bilmeliyiz
Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, üç ayların ve Regaip Kandili'nin birlik, beraberlik, kardeşlik ve barışa vesile olması temennisinde bulundu.
R
Rahmet ve bereketi bol olan üç ayların ilki olan Recep ayına 13 Haziran pazar gününden itibaren girileceğini ve 17 Haziran perşembeyi cumaya bağlayan akşam Regaip Kandili ' nin idrak edileceğini hatırlatan Müftü Sinanoğlu , " Üç aylar diye adlandırılan Kameri aylardan Recep , Şaban ve Ramazan ayları ve bu aylar içinde idrak edeceğimiz Regaip , Miraç , Berat kandilleri ile Kadir gecesi ; biz mü ' minler için çok değerli , feyiz ve bereketi sayısız ilahi bağış mevsimidir . " dedi . ;
Müslümanların bu mübarek ve kutlu mevsimi en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğine de vurgu yapan Sinanoğlu , " Mübarek aylarda müslümanlar gönüllerinde ferahlık , feyiz ve bereket uyandıran bu mevsimin kıymetini bilmeli , bu mevsimde ibadet ve taatına daha çok dikkat etmeli ve Allah ' tan bağışlanması için dua etmelidir . Kandiller geçidi olan bu aylarda ; Recep ayının ilk cuma gecesi yani 17 Haziran perşembeyi cumaya bağlayan gece Regaip Kandilini , yine Recep ayının 27 . gecesi yani 8 Temmuz perşembeyi cumaya bağlayan gece Miraç Kandili ' ni , 13 Temmuz salı günü başlayacak Şaban ayında da 26 Temmuz pazartesiyi salıya bağlayan gece Beraat Kandili ' ni kutlayacağız . Rahmet , mağfiret ve cehennemden kurtuluş ayı olan Ramazan ayını 11 Ağustos çarşamba günü idrak ederek oruca başlayacağız . " şeklinde konuştu .
