Giresun Eğitimciler Derneği Başkanı Şahin: Makine ve mobilya imalat sanayini nitelikle eleman ihtiyacı var

Giresun Eğitimciler Derneği Başkanı Fatih Şahin, son yıllarda hızla gelişen makine ve mobilya imalat sanayinin nitelikli eleman ihtiyacının aciliyet a

  Giresun Eğitimciler Derneği Başkanı Fatih Şahin , son yıllarda hızla gelişen makine ve mobilya imalat sanayinin nitelikli eleman ihtiyacının aciliyet arzettiğini söyledi .

Giresun Eğitimciler Derneği ' nin yürüttüğü ' AB Projeleri kapsamında Bilgisayar Destekli Makine ve Mobilya Tasarımı ' Projesinin ortakları olan Giresun Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi ile 125 . Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin Müdürleri ile ilgili öğretmenleri dernek binasında biraraya geldi . Dernek Başkanı Fatih Şahin , yaptığı konuşmasında , son yıllarda hızla gelişen makine ve mobilya imalat sanayinin nitelikli eleman ihtiyacının aciliyet arzettiğini söyledi . Giresun sanayi , mobilya ve makine üretiminde son teşvikler ile büyüme çabaları içerisinde olduğunu kaydeden Şahin , " Organize Sanayi Bölgeleri ' nin kurulması , Giresun ilimizde istihdam edilebilirliğinin arttırılması ve firmaların kalifiye eleman ihtiyaçları karşılayabilmesi için makine ve mobilya imalatı alanında mesleki eğitim almış bireylerin bilgisayar destekli tasarım eğitimi ve mesleki yeterliliğin geliştirilmesi gerekir . Dolayısıyla bu AB projemizin Giresun gençlerine hayırlı olmasını dilerim . " dedi .