Genç kız, hastane dönüşü kayıplara karıştı

Samsun'da hastaneye gitmek için evden çıkan 28 yaşındaki Yasemin Balcancı'dan bir haftadır haber alınamıyor. Hastanede muayene olduktan sonra kayıplar

  Samsun ' da hastaneye gitmek için evden çıkan 28 yaşındaki Yasemin Balcancı ' dan bir haftadır haber alınamıyor . Hastanede muayene olduktan sonra kayıplara karıştığı tespit edilen Balcancı ' nın ailesi üzüntülü bekleyişlerini sürdürüyor . Kayıp genç kızın felçli annesi , yetkililerden yardım istiyor .

Samsun ' un Kışla Mahallesi ' nde oturan Balcancı ' nın , 10 yıl önce evlendiği eşinden boşandıktan sonra Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastenesi ' nde bir süre tedavi gördü . Sağlığına kavuşan genç kızın bel fıtığı nedeniyle gittiği rutin kontrollerinden birine halası Şadiye Balcancı ile gitti . Buradan çıkışta göz doktoruna tek başına gitmek için halasından ayrılan genç kız Samsun Gazi Devlet Hastanesi ' nde göz muayenesi olduktan sonra kayıplara karıştı .

Tüm aramalara rağmen kızlarını bulamayan aile , durumu İlyasköy Polis Karakolu ' na haber verdi . Şuana kadar sonuç alamayan Balcancı ailesi , sağduyulu insanlardan gelecek sevindirici bir haber bekliyor . Balcancı ailesi , kızlarını görenlerin veya yerini bilenlerin en yakın polis karakoluna veya 0 544 406 64 68 numaralı telefonu arayarak bilgi vermelerini istiyor . Kızını en son sabah evden çıkarken gören baba Kani Balcancı ( 54 ) , endişe içinde beklediklerini ifade eden baba Balcancı , " Öğlen kardeşinin berber dükkanına uğramış . ' Göz doktoruna gideceğim ' diyerek de kardeşinden para almış . Sigorta hastanesine gidip muayenesini olmuş . İsmi muayene kayıtlarında var . Ama bir daha kendisinden haber alamadık . Aradık taradık . Karakola bildirdik . Ondan sonra da bir sonuç alamadık . " dedi .

Genç kızı en son gören hala Şadiye Balcancı , yeğenini düşünmekten hasta olduğunu kaydetti . Hastaneye birlikte gittiklerini anlatan hala Balcancı , " Sabah onunla evden birlikte çıkıp Hastane ' ye gittik . Dönüşte Gazi Devlet Hastanesi ' göz doktoruna muayene olup gözlüğünü değiştirmeye gideceğim ' dedi . Her zaman evden çıkamadığını , hazır çıkmışken de göz muayenesini olmak istediğini söyledi . Ben de ' sen bilirsin ' deyip ayrıldık . Bir daha eve dönmemiş . Ne olduğundan haberimiz yok . Bir yerden haber gelecek diye bekliyoruz . Perişan olduk . " bilgisini verdi .

Ablasının sağlığından endişe ettiğini ve hayırseverlerden yardım beklediklerini göz yaşlarıyla anlatan Yeşim Balcancı , " Ablam hastanede tedavi gördü . Ama kesinlikle akıl hastası değildir . Bilinci yerindedir . Şuan kayıp . Kendisinden haber alamıyoruz . Sağ mı diri mi bilmiyoruz . En azından bir haber almak istiyoruz . Görenler bilenler varsa rica ediyoruz , bize yardımcı olsunlar . Çünkü çok perişan bir haldeyiz . Ülkemizde kayıplar bulunamıyor . Giden gelmiyor gibi bir şey . Yardımcı olunursa sevineceğiz . " şeklinde konuştu .

Geçirdiği felç sebebiyle yatağa mahkum olarak yaşayan 54 yaşındaki Hatiye Balcancı ise , kendisinin gözü kulağı olan kızının eve geri dönmesini bekliyor . Göz yaşlarına boğulan anne Balcancı ise ; " Kızım kayıp . Bulamıyoruz . Karakola haber verdik . Hiçbir yerde yok . Ne olduğundan da haberimiz yok . Bize bir iyilik yapılırsa memnun oluruz . Görenlerin bize bildirmesini rica ederim . " ifadelerini kullandı .