Erzurum'da 'Bölge Trafik Değerlendirme Toplantısı' Yapıldı

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, "Türkiye'de trafik kazalarının büyük bir bölümü, duyarsızlık ve sorumsuzluktan kaynaklanıyor" dedi

  Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş , " Türkiye ' de trafik kazalarının büyük bir bölümü , duyarsızlık ve sorumsuzluktan kaynaklanıyor " dedi . Karakuş , elektronik denetimin etkin kullanılmasıyla sürücü hatalarının en aza indirilebileceğini söyledi .
Erzurum ' da , çevre illerdeki trafikten sorumlu müdürlerin de katılımıyla Bölge Trafik Değerlendirme Toplantısı düzenlendi . Erzurum Palandöken Kayak Merkezi ' ndeki Palan Otel ' de gerçekleşen toplantıya Erzurum , Ağrı , Artvin , Bingöl , Bitlis , Erzincan , Gümüşhane , Hakkari , Kars , Muş , Rize , Trabzon , Van , Bayburt , Ardahan ve Iğdır emniyet müdürlüklerinde trafikten sorumlu yöneticiler katıldı .
Toplantının kapanış bölümünde konuşan Erzurum Emniyet Müdürü İbrahim Çelik , toplantının amacının illerde yürütülen faaliyetlerin ve belirlenen hedeflere ulaşmada etkinliğin bölge bazında detaylı olarak değerlendirilmesi , iller arası koordinasyonun sağlanması , illerin trafikle ilgili sorunlarının yerinde görülerek , alınması gerekli önlemlerin belirlenmesi ve uygulayıcı personelin görüş ve önerilerinin alınması olduğu ifade etti .
Bölgesel Trafik Değerlendirme Toplantısı için Erzurum ' a gelen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Osman Karakuş , Türkiye ' de kazaların büyük bölümünün sürücülerin duyarsız ve sorumsuz davranmasından kaynaklandığını ifade ederek , elektronik denetimin etkin kullanılmasıyla sürücü hatalarının en aza indirilebileceğini belirtti . Karakuş , son yıllarda karayolları alt yapısında iyileştirme ve denetimlerle trafik kazalarında ölüm oranının düştüğüne dikkat çekti . Trafikte ceza yazmanın
değil , denetim yapmanın daha önemli olduğuna vurgu yapan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş , " Trafik denetimlerinde ceza yazmak caydırıcı değil . Amacımız denetimlerde sürücülere ceza yazmak olmamalı . Ekiplerimizi ceza peşinde koşmasın . Denetimlerde uyarıcı , eğitici ve motive edici , nazik üslup en büyük etken " diye konuştu .
Karakuş , Avrupa ülkelerinde trafik kazası oranı yüzde 30 iken , Türkiye ' nin de aralarında bulunduğu ülkelerde bu oranın yüzde 70 ' lere ulaşmasının ise düşündürücü olduğuna değinerek , " Trafik güvenliğinde bizim görevimiz denetim mekanizmasını yerine getirmek . Ülkede herkes , her kurum üzerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirdiği vakit , gelişmiş Avrupa ülkelerindeki gibi bizim ülkemizde de trafik kazaları yüzde 30 ' lara düşer " dedi .
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de , yakın bir zamana kadar ülkede meydana gelen ölümlü trafik kazaları sonrasında suçun genelde sürücü hatasına bağlandığını işaret ederek , " Yakın bir geçmişte meydana gelen kazalarda sürücüler suçlanarak , sürücü hatasına bağlı olarak trafik kazalarının meydana geldiği dile getirilirdi . Ancak görüldü ki bölünmüş yolların hizmete girmesiyle ölümlü , yaralanmalı trafik kazaları azaldı . Kimse de kusurun çoğunu sürücülerde bulamaz oldu " diye konuştu .