Dünya Kupası Şöleni Başladı Johannesburg

-DÜNYA KUPASI ŞÖLENİ BAŞLADI JOHANNESBURG (A.A) - 11.06.2010 - FUTBOLDA EN BÜYÜK ULUSLARARASI ORGANİZASYON OLAN DÜNYA KUPASI, GÜNEY AFRİKA'NIN JOHANN

 

-DÜNYA KUPASI ŞÖLENİ BAŞLADI

JOHANNESBURG ( A . A ) - 11 . 06 . 2010 - Futbolda en büyük uluslararası organizasyon olan Dünya Kupası , Güney Afrika ' nın Johannesburg kentinde yapılan açılış töreniyle başladı .

Turnuvaya 80 yıllık tarihinde evsahipliği yapan ilk Afrika ülkesi olma özelliğini kazanan Güney Afrika ' daki açılış töreni , 88 bin 460 seyirci kapasiteli ' Soccer City ' stadında düzenlendi .

Güney Afrika ' ya özgü rengarenk kıyafetlerin dikkati çektiği , yerel müzik ve dans gösterilerinin sergilendiği açılış töreninde , turnuvaya katılan 32 ülkenin bayraklarıyla tüm kıtaların temsil edildiği görsel şölen büyük bir beğeni topladı .

Güney Afrika Hava Kuvvetleri ' ne ait uçakların stat üzerinde yaptığı gösteriyle renklenen töreni , ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden , Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon ve Desmont Tutu gibi birçok ünlü isim yerinde seyretti .

Güney Afrika ' nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela ise torununun 13 yaşındaki kızının dün akşam trafik kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle ülkesinin gurur duyduğu günde açılış törenine katılamadı .

11 . 06 . 2010 15 : 56 : 21