Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın Yurtdışı Kadro Sayısı 250'ye Çıktı

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "Yurtdışı kadro sayımızın artırılması ve destek personeliyle güçlendirilmesi, Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmasında anahtar rol oynayacaktır" dedi

  Devlet Bakanı Zafer Çağlayan , " Yurtdışı kadro sayımızın artırılması ve destek personeliyle güçlendirilmesi , Türkiye ' nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmasında anahtar rol oynayacaktır " dedi .
Dış Ticaret Müsteşarlığı ' nın yurtdışı kadro sayısının artırılmasına ilişkin yazılı bir açıklamada bulunan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan , 9 Haziran 2010 tarihinde TBMM Genel Kurulu ' nda kabul edilen kanun ile Dış Ticaret Müsteşarlığı ' nın halen 115 olan yurt dışı kadro sayısına , 135 yeni kadro eklendiğini belirtti . 135 kadronun eklenmesi ile yurtdışı kadro sayısının 250 ' ye yükseldiğini belirten Çağlayan şöyle devam etti :
" İhracatımızın artırılmasında kilit rol oynayacak olan yurtdışı kadrolarımızın sayısını 115 ' ten 250 ' ye çıkaran Kanun , 9 Haziran 2010 tarihinde Türkiye Büyük Meclisi Genel Kurulu ' nda kabul edildi .
Göreve başladığım 2009 Mayıs ayından bu yana Dış Ticaret Müsteşarlığı ' nın yurt dışı teşkilatının güçlendirilmesi yönünde pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik . Bu çerçevede , Dış Ticaret Müsteşarlığı ' nın , kamu kurumları personelinin yurt dışı teşkilatına atanmasına ilişkin Genel Yönetmelik kapsamından çıkarılması ve " Dış Ticaret Müsteşarlığı Personelinin Yurtdışı Sürekli Göreve Atanmasına İlişkin Yönetmeliği " nin yürürlüğe konması , bu yönde attığımız önemli adımlardan birini oluşturmaktadır .
Ayrıca , 94 olan yurt dışı merkez sayımızı 6 yeni merkez ( Belgrad , Riyad , İskenderiye , Halep , Sao Paulo , Hannover ) eklemek suretiyle 100 ' e çıkardık .
Yurtdışı kadrolarının güçlendirilmesinin en önemli adımlarından birini 9 Haziran 2010 tarihinde TBMM Genel Kurulu ' nda kabul edilen kanun oluşturmaktadır . Halen 115 olan yurt dışı kadro sayısına , 135 yeni ilave kadro ekleyerek 250 ' ye çıkardık . Tahsis edilen bu kadroları kullanarak 2010 yılı sonuna kadar 175 ' e , 2013 yılına kadar 250 ' ye ulaştıracağız .
Ticaret Müşavirleri ve Ticaret Ataşelerimizin ihracatçılarımıza daha efektif ve etkin hizmet vermesi amacıyla yerel personelle desteklenmesi büyük önem arz etmektedir . Bu çerçevede , destek personel sayılarını artırdık ve ilave 77 adet sekreter-daktilo ve uzman pozisyonu ihdas ettik .
Yurtdışı kadro sayımızın artırılması ve destek personeliyle güçlendirilmesi , 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmamızda en büyük etken olacaktır .
Alınan yeni kadroların ülkemize , ihracatçılarımıza ve tüm dış ticaret ailesine hayırlı olmasını diliyorum . "
Bakan Çağlayan , sektörel tanıtım grupları ile ilgili olarak bugünkü Resmi Gazete ' de yayınlanan tebliğle ilgili olarak da , " İhracatımızın artırılmasında önemli faktörlerden biri olan tanıtım gruplarında da yeni bir düzenleme yaptık . Çeşitli sektörlerde kurulan tanıtım gruplarının daha etkin ve verimli çalışmalarını temin etmek amacıyla ' Sektörel Tanıtım Gruplarının Kuruluşu ve Faaliyetlerine İlişkin Tebliğ ' de düzenleme yaptık . Sözkonusu tebliğ , 11 Haziran 2010 tarihinde 27608 sayılı Resmi Gazete ' de
yayınlanarak yürürlüğe girdi . Bu düzenleme ile gerek yeni pazarlara girilmesi , gerek geleneksel ihraç pazarlarındaki ülkemiz ürünlerinin tanınırlığının artırılması noktasında önemli görevler üstlenen sektörel tanıtım gruplarının çalışma usul ve esaslarının belli bir ölçüde yeknesaklığa kavuşturulması ve faaliyetlerinin daha etkin ve verimli olmasını amaçlıyoruz " dedi .