Castrol'ün Global Elçisi Arsene Wenger: 'Fatih Terim Olağanüstü'

Türkiye'nin bir futbol ülkesi olduğunu söyleyen Castrol'ün global elçisi Arsene Wenger, iki yıl önce Fatih Terim'in kupanın en başarılı teknik direktörü olduğunu söyledi.

  Johannesburg ' daki Castrol Performans Laboratuarı ' nda düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Arsene Wenger , Galatasaray ' ın Arsenal ' e karşı UEFA kupasını kazandığını hatırlatan gazetecilere , " Türkiye bir futbol ülkesidir . Galatasaray ' a karşı oynadığımızda Türkiye ' de iyi bir jenerasyon vardı . Takımda Hagi ve Brezilyalı kalecileri Taffarel ' in yanı sıra çok iyi Türk futbolcular bulunuyordu . Bu dönem Türkiye kupaya gelememiş olabilir ama başarılı yeni bir jenerasyon gelecektir " diye konuştu .

" ARDA ÇOK YETENEKLİ AMA OLGUNLAŞMALI "
İki yıl önce Fatih Terim ' in turnuvanın en başarılı teknik direktörü olduğunu da söyleyen Wenger , " Terim olağanüstüydü " dedi .
Türkiye ' deki futbolcuları takip ettiğini , Arda ' yı da Şampiyonlar Ligi maçlarında izlediğini ve çok yetenekli bulduğunu söyleyen Wenger , " Arda ' nın biraz daha olgunlaşmaya ihtiyacı var " yorumunu yaptı .
Dünya Kupası ' nın kilit oyuncularını Messi , Ronaldo , Luis Fabiano , Torres ve Villa olarak sıralayan ünlü teknik adam , Afrika ' dan Fildişi Sahili , Kamerun ve Güney Afrika ' ya şans verdiğini söyledi .
Futbolseverleri benzersiz bir kupa beklediğinin altını çizen Arsene Wenger , FIFA 2010 Dünya Kupası ' nı adım adım izleyecek olan Castrol analistlerinin futbolseverlere turnuva süresince benzersiz bilgiler ve analizler sunacağını belirtti .
Castrol Endeks ' in tüm içeriğine FIFA ' nın kendi resmi sitesinde bulunan www . fifa . com/castrolindex sayfasından da ulaşılabilecek . Castrol futbol elçileri Arsene Wenger , Alan Shearer , FIFA Dünya Kupası kazanan Marcel Desailly , Real Madrid ' in efsane oyuncusu Emilio Butragueño ve Pierluigi Collina kupa maçlarıyla ve futbolcularla ilgili yorum ve analizleriyle de katkıda bulunacaklar .