Çankaya Belediyesi'nin yıktığı gecekondu sahibi: Kılıçdaroğlu gelmeden önce hummalı bir çalışma yoktu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çukurambar'daki evinin karşısında bulunan gecekondu, CHP'li Çankaya Belediyesi'nin

  Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' nun Çukurambar ' daki evinin karşısında bulunan gecekondu , CHP ' li Çankaya Belediyesi ' nin aldığı encümen kararıyla yıkıldı .

Park genişletme çalışması nedeniyle yıkıldığı belirtilen gecekonduda bulunan eşyalar , belediye görevlileri tarafından boşaltıldı . Eşyaların yine Çankaya Belediyesi ' ne ait araçlara yüklenip götürülmesi dikkat çekti .

Gecekondu sahibi , kendisine 60 gün süre verildiğini , ancak belediyenin , Kılıçdaroğlu ' nun başkan seçilmesinin ardından bu süreyi dikkate almayıp , çalışmaları hızlandırdığını öne sürdü .

Kemal Kılıçdaroğlu ' nun CHP Genel Başkanlığı ' na seçilmesinin ardından Çukurambar ' da bulunan evinin yanında bulunan parkta düzenleme çalışması yapılmıştı . Bu çalışmanın ardından , Kılıçdaroğlu ' nun evinin hemen karşısında bulunan bir gecekondu , Çankaya Belediyesi ' nin aldığı encümen kararıyla yıkıldı .

Sabah saatlerinde yıkım için gelen belediye görevlileri , gecekonduda bulunan eşyaları tek tek boşalttı . Gecekondudaki eşyalar daha sonra , yine belediyeye ait araçlara yüklendi . Gecekondu sakinleri de eşyaların boşaltılmasına yardımcı oldu . Bu sırada bazı belediye çalışanlarının da Kılıçdaroğlu ' nun evinin yanındaki parkta genişleme çalışması ve düzenleme yaptığı görüldü .

Gecekondu sahibi Bahri Gündüz , belediyenin kendisine 60 gün süre verdiğini , ancak bu süre dolmadan yıkıma geldiklerini söyledi . Gecekondudaki elektrik ve suyun 15 gün önce kesildiğini belirten Gündüz , kiracılarının bu süreden beri mağdur edildiğini belirtti .

Kılıçdaroğlu ' nun , genel başkan seçilmeden önce bu kadar hummalı bir çalışma olmadığını belirten Gündüz , " 2 sene öncesine kadar gidip geliyorlardı . Sıkıştırma yoktu . Kılıçdaroğlu geldikten sonra gününü de beklemediler . Böyle hummalı bir çalışma vardı ; daha önce neden yapmadılar . Mutlaka bunda siyasi birşey var . " dedi . Gündüz , mahkemeye başvurduğunu sözlerine ekledi .

Öte yandan , yıkıma gelen belediye yetkililerinin , yıkım işlemlerini bırakıp , görüntü alan basın mensuplarının fotoğraflarını çekmesi dikkat çekti .