Yozgat Sürmeli Festivali Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Yozgat 11. Sürmeli Festivali etkinliklerini belirleme toplantısı Vali Necati Şentürk başkanlığında yapıldı.

Yozgat Sürmeli Festivali Hazırlık Toplantısı Yapıldı
Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Necati Şentürk'ün yanı sıra Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, daire müdürleri, banka müdürleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Şentürk, 11. Sürmeli Festivali'nin 8-9-10-11 Temmuz tarihleri arasında düzenleneceğini belirterek, "Festival ile ilgili çalışmalar, göreve yeni başlamamızdan dolayı biraz gecikmiş olabilir. Fakat bu sene ilimize yakışır bir şekilde kültürel, sanatsal, sportif faaliyetler olmak üzere belirli aktivitelerle icra edeceğiz. Festival ile ilimizi Türkiye ölçeğinde ve belki dünya ölçeğinde tanıtmak için, imkanlarımızı ortaya koyacağız. Kültürel değerlerimizi korumak, geliştirmek, gelecek kuşaklara aktarmak, sanatsal etkinlikleri devam ettirmek ve geleneksel el sanatlarımızı geliştirmek, onları tarihe mal etmek ve geleceğe taşımak, spor sahasında başarılı aktiviteler sergilemek ve Türk sporunu Yozgat sporunu geliştirmek ve böylelikle ilimizin ,ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişmesine yardımcı olmak maksadıyla inşallah belirtilen ve planlanan tarihte bu sene 11'inci festivalimizi düzenleyeceğiz" dedi.
Böyle bir festivali düzenlemek için geniş katılımcı bir komisyonun çalışmasını gerektiriyor diyen Vali Şentürk, "O itibarla bugün burada görünen 20 arkadaşımızla bir planlama yapacağız. Geçen yıla göre nasıl geliştirebiliriz, hangi etkinlikleri yapabiliriz onları kararlaştırmak ve bu işi birde mali boyutunu ortaya çıkarmak, maliyetini karşılamak maksadıyla finans kaynaklarımızı tespit etmek için bugünkü toplantımızı yapıyoruz. Bu ilk toplantımız olmayacak. Bu toplantıdan sonra da belki biraz daha küçük komisyonlar olabilir. İnanıyorum ki geçen yılınkinden biraz daha güzel olacak. Çünkü her sene bir önceki seneyi geçmemiz gerekiyor. Önümüzdeki seneki Festivalimiz bundan daha güzel olacak inşallah böyle bir planlama yapacağız" şeklinde konuştu.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.