Tacik öğrenciler Hacı Kemal Erimez'i mezarı başında andı

Sayın Abonemiz,

"Kırgız öğrenciler Hacı Kemal Erimez'i mezarı başında andı" başlıklı haberimizde yer alan ifadenin doğrusu "Tacik öğrenciler Hac

Sayın Abonemiz,

"Kırgız öğrenciler Hacı Kemal Erimez'i mezarı başında andı" başlıklı haberimizde yer alan ifadenin doğrusu "Tacik öğrenciler Hacı Kemal Erimez'i mezarı başında andı" şeklinde olacaktır. Sehven yazılan ifadeleri düzelterek haberimizi yeniden servisliyoruz.

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılan 10 Tacikistanlı öğrenci, Orta Asya'da açılmasına yardımcı olduğu Türk okulları sayesinde binlerce öğrencinin yetişmesine vesile olan Hacı Kemal Erimez'i mezarı başında andı. Mezarlıkta Erimez için dua eden Tacik öğrenciler, Hacı Erimez'e teşekkür borçlu olduklarını söyledi.

Orta Asya'da yaptığı eğitim hizmetleriyle insanların gönlünde taht kuran ve insanlar tarafından "Hacı Ata" olarak anılan Hacı Yusuf Kemal Erimez, Türkçe Olimpiyatları'na katılan Tacikistanlı öğrenciler tarafından unutulmadı. Topkapı'daki mezarı başına gelen Türkçe Olimpiyatları'na katılan 10 Tacik öğrenci Erimez'i dualarla andı. Yanlarında getirdikleri Cevşen ve Kur'an-ı Kerim'i okuyan öğrenciler, Hacı Kemal Erimez'in mezarındaki çiçekleri suladı.

Türkçe Olimpiyatları'nın şarkı yarışmasında birinci olan İsmail Saidov, Türkçe'yi Türk okullarında öğrendiğini ve eğitime büyük katkıda bulunan Hacı Kemal Erimez'i çok sevdiklerini söyledi.

"TACİKİSTAN'A HİZMET EDEN ERİMEZ'E TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ"

Türkçe Olimpiyatları Türkçe Dilbilgisi Yarışması'nda birinci olan Fuzayl Noroliyev ise "Hacı Ata olmasaydı Türk okulları kurulmaz. Biz Türkçe Olimpiyatları'na katılamaz ve Türkiye'yi göremezdik." dedi.

Hacı Ata'nın Tacikistan'a geldiği sırada ülkesinde iç savaş olduğunu belirten Noroliyev, "Türk okullarının kurulduğu ilk yıllarda 'Hacı Ata nasıl sıcak yuvasını bıraktı da iç savaş içinde olan Tacikistan'a geldi' diye düşünmüştük. Hacı Kemal'e ne kadar teşekkür etsek, ona ne kadar dua etsek azdır." ifadelerini kullandı.