TABA, Türkiye'de Amerikan Üniversitesi açma kararı aldı

Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AmCham), Türkiye'de Amerikan Üniversitesi açacak. Dernek ayrıca Kuzey Kıbras'ta şube açmak için de kolları sıva

Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AmCham), Türkiye'de Amerikan Üniversitesi açacak. Dernek ayrıca Kuzey Kıbras'ta şube açmak için de kolları sıvadı.

Türk-Amerikan İşadamları Derneği'nin (TABA/AmCham) Olağan Genel Kurul toplantısında Uğur Terzioğlu, yeniden genel başkanlığa seçildi. Terzioğlu, toplantıda yaptığı konuşmada göreve başladıkları günden bu yana kendisinin ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin derneğin hızla büyümesi için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Daha verimli olabilmek için Yüksek İstişare Kurulu'na önemli isimleri aldıklarını ve iş komiteleri kuracaklarını aktaran Terzioğlu, "Ayrıca, Türkiye'de kuruluşunu gerçekleştireceğimiz vakıf üzerinden bir Amerikan üniversitesi açmak için çalışmalara başladık. Ayrıca KKTC'de TABA'nın bir şubesini açma kararı aldık." dedi.

Terzioğlu, derneğin Türk ve Amerikan hükümetleri, ABD Ticaret Odası ve iş çevrelerinde misyonuna uygun olarak samimi ve yapıcı bir ilişkisi olduğunu ifade etti. Bu ilişkiler doğrultusunda üyelerin de ağırlıklı olarak yer aldığı sektörler ile birlikte yatırım ve ticari konularda çok sayıda temas ve girişimleri olduğunu belirten Terzioğlu, şöyle konuştu:

"Bundan sonraki hedefimiz ve çalışmalarımız, başarılarımızı koruyarak her gün artan üye sayımız ile daha çok katılımın olduğu, daha etkin ve verimli çalışmalar yaparak Türk-Amerikan ilişkilerinde kalıcı ve vazgeçilmez katkılar sağlamaktır. Türkiye'de bir dönem Robert Kolej vardı. Bu ülkeye pek çok Başbakan kazandıran bu okul daha sonra Boğaziçi Üniversitesi oldu. Biz yeniden Bir Amerikan Üniversitesi'nin kurulması için kollarlı sıvadık. KKTC'de TABA/AmCham'in bir şubesini açma kararı aldık. Böylece KKTC'nin ABD'ye açılan penceresin perdesini aralayacağız."

"HÜKÜMET BM'DE ŞAHSİYETİNİ ORAYA KOYDU"

Konuşmasında İran'a yaptırım uygulanmasıyla ilgili olarak, BM Güvenlik Konseyi'ndeki oylamada Türkiye'nin red oyu kullanmasına da değinen Uğur Terzioğlu, "Hükümet doğru yaptı ve şahsiyetini orta koydu. Türkiye orada çekimser kalsaydı, sözünün arkasında durmayan bir ülke olacaktı." dedi.

Genel Kurul'da bir konuşma yapan TABA/AmCham Onursal Başkanı Zeynel Abidin Erdem de Hükümet'in İsrail konusunda izlediği politikaya ve BM Güvenlik Konseyi'ndeki oylamaya değinerek şunları söyledi:

"Ortadoğu'da korkunç bir katliam var. Türkiye'de burada omurgası olan, eğilip bükülmeyen ve talimatla hareket etmeyen bir ülke olduğunu gösterdi. İsrail'de 136 tane atom bombası olduğu iddia edilirken İran'a karşı sergilenen tavrı anlamakta zorlanıyorum."

YENİ YÖNETİM KURULU

Tek listeyle gidilen seçimde Uğur Terzioğlu'nun yeniden genel başkanlığa seçildiği Olağan Genel Kurul'da, derneğin yönetim kurulunda yer alan merkez ve şube asil üyeleri şu isimlerden oluştu:

"Uğur Terzioğlu; Alican Ulusoy; Fatih Erdem; Nilgün Yamaner; Atilla Demir Yerlikaya; Ahmet Taçyıldız; Burcu Akdarı; Ahmet Saim Tınarlı; Selim Akbaş; Ali Tamer Bozoklar; Ekim Alptekin; Tayfun Çataltepe; Mehmed Evyap; Alp Gürdil; Tolga Ürkmezgil; Mehmet Sever; Tuğbay Akbulut; A.Tuncay Teksöz; H.Azmi Tulpar; Akın Güvendik; Ali Osman Akat; Asuman Güven; O.Erdem Bilginer; Pınar Kartal Time; Asmae Azizi; K.Alain Bertrand; Tevfik Türel, Gökhan Gökten; Süleyman Karabucak; İlkem Şahin; Greg Peppin; A.Nuri Erçetin; Arzu Amirak"