Erdemli'de Türk Dünyası Şehri Kurulacak

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, "Türk Dünyası Şehri Projesi'nin uygulanacağı Mersin'in Erdemli ilçesinde incelemelerde bulundu.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, projenin uygulamaya konacağı Alata deresinin denize döküldüğü sahildeki 80 dönüm arazide inceleme yaptı. Kaseinov'a incelemeleri sırasında belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. Erdemli'yi ziyaret etmekten son derece mutlu olduğunu belirten Kaseinov, "Burada Türk dünyasının kültürel varlıklarını yansıtacak küçük bir şehrin kurulması, kültür merkezinin açılışı konusunda gösterilen hassasiyet tebrik edilecek bir özveridir" dedi.
Erdemli'de yapılacak proje için TÜRKSOY'un Türk kültür adamları, tarihçi ve mimarları ile bunun yanında diğer bütün imkanları seferber edeceğini ifade eden Kaseinov, "Bu tür çalışmaların dünyada mevcut örnekleri vardır. Ancak bu örnekler Türk dünyasını yansıtan, kapsayan örnekler değildir. Erdemli'de yapılacak mini şehrin Türk Cumhuriyetleri'ni ve Türk dünyasının gerçek tarihini yansıtacağına inanıyorum" diye konuştu.
Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ise, "Sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda birlikteliğin soydaşlarımızla bağlarımızı güçlendireceğine inanıyoruz. Bu nedenle yapılacak her türlü ortak çalışmayı önemsiyoruz. Bu güzel ilişkilerin devam etmesini istiyoruz" dedi.
İncelemenin ardından Kaseinov, Saim Göküş Parkı'ndaki Yörük çadırında bazlama pişirdi.