Ağrı’da 3 rektör yardımcısı istifa etti - GÜNCEL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde görevli üç rektör yardımcısı istifa etti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde görevli üç rektör yardımcısı istifa etti.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör yardımcıları Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Prof. Dr. Gökhan Budak ve Prof. Dr. Emin Özdemir, ailevi sebeplerden dolayı görevlerinden ayrıldı. Veda turlarına başlayan rektör yardımcılarının bu kararı üniversitede şok etkisi oluşturdu.

Kararlar sonrası büyük üzüntü yaşayan Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, kendisinin de ailesinden büyük baskı aldığını söyleyerek, yardımcılarının da bu yüzden istifa ettiklerini belirtti. Rektör Aslan, ilköğretim 4. sınıfa giden 9 yaşındaki oğlu Furkan'ın gece saat 01.00'de ‘Baba, başbakan amcaya mektup yazacağım. Seni rektörlükten alsın. Ben rektör değil baba istiyorum’ diye mesaj attığını ifade ederek, ‘Biz 25 yıllık arkadaşız, bu olay beni derinden yaraladı. Diğer rektör yardımcısı arkadaşlarım da Erzurum’da yaşayan ailelerinden bu tarz baskılar alıyordu. Aileleri daha ağır bastı ki istifa etmek zorunda kaldılar.’ dedi.

İstifa eden Rektör yardımcısı Prof. Dr. Gökhan Budak da ailevi sorunlardan dolayı istifa etmek zorunda kaldığını vurgulayarak, ‘11 ve 15 yaşlarında Semih ve Aykan isimli iki oğlum var. Onlara karşı sorumluluklarımız var. Bazı şeyler yaşanarak öğrenilir. Erzurum’a gidiş gelişlerimiz sıkıntı yaratıyordu. Sırf bu yüzden istifa ettik. Altında kimse bir şey aramasın. Bu karar Abdulhalik beyle üç dört ay önce aldığımız bir karardı. Eğitim döneminin bitmesini bekledik.’ dedi.

Star Gazete