Yardım gemisindeki Samsunlu Eczacı Mutlu'dan haber var

Gazze'ye yardım götürmek için 'Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım' sloganıyla yola çıkan Mavi Marmara isimli Türk gemisinde bulunan Samsun Dost E

Gazze'ye yardım götürmek için 'Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım' sloganıyla yola çıkan Mavi Marmara isimli Türk gemisinde bulunan Samsun Dost Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Eczacı Hüseyin Mutlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İnsani Yardım Vakfı İHH'nın internetteki paylaşım sitesinde yayınlanan 4 dakikalık görüntüde saldırının ardından Mutlu, güvertedeki yaralı yardımseverlere bakarken görülüyor. Gemide bulunan diğer iki Samsunlu yardım gönüllüsünden ise haber alınamadığı kaydedildi.

İsrailin savunmasız yardım gönüllülerine ateş açması sonucu çok sayıda yaralı ve şehit olduğu haberleri, tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Tepkiler çığ gibi büyüyüp cadde ve sokaklara taşarken, gemide bulunan Türk vatandaşların aileleri ise haber alamadıkları için endişeli bekleyişini sürdürüyor. Filistin halkına yardım için yaklaşık 700 yolcusuyla birlikte Antalya'dan hareket yola çıkan Mavi Marmara'da Dost Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Eczacı Hüseyin Mutlu, satış elamanı Selim Küçük ile gemici İsmail Demir bulunuyor. Saldırının ardından İsrail'in uydu bağlantısını kesmesi üzerine Samsunlu aileler korku ve endişeli bekleyişini dua ederek sürdürürken, gemiden sevindirici bir haber geldi. Kısa süreli uydu bağlantısının sağlanmasıyla geminin güverte kısmında bulunan bir kamera, dernek başkanı eczacı Hüseyin Mutlu'yu görüntüledi. Saldırının gerçekleşmesinin ardından kısa bir süre geçmiş olduğu anlaşılan görüntüde Mutlu, yaralı yardım gönüllülerinin durumunu incelerken görülüyor. Görüntülerde Mutlu'nun sağlık durumunun ise iyi olduğu gözleniyor. Bu sevindirici gelişme, Samsunluların yüreklerine su serperken, gemide bulunan Selim Küçük ve gemici İsmail Demir'den ise henüz haber alınamadığı öğrenildi.