Vali Erkmen: Menderes Havzası'nda kirliliği ortadan kaldırarak vatandaşların refah seviyesini artırmalıyız

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Büyük Menderes Havzası'ndaki nehir kirliliğinin kaldırılması, havzada yaşayan insanların refah seviyesinin artırılması iç

  Denizli Valisi Yavuz Erkmen , Büyük Menderes Havzası ' ndaki nehir kirliliğinin kaldırılması , havzada yaşayan insanların refah seviyesinin artırılması için çaba sarfedilmesi gerektiğini söyledi .

Büyük Menderes Havzası Çevre Koruma Birliği Meclisi ' nin 2010 yılı ilk toplantısı , EGS Kongre ve Kültür Merkezi ' nde gerçekleştirildi .

Vali Erkmen başkanlığında gerçekleşen toplantıya , Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan , Büyük Menderes Havzası Çevre Koruma Birliği Genel Sekreteri İrfan Bolat , Çevre Koruma Birliği üyesi belediye başkanları , İl Genel Meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleri katıldı .

Vali Erkmen , meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmasında , havzanın temizlenmesi için bazı somut adımların atıldığını belirterek , " Bu konu bu bölgede yaşayan herkesi çok yakından ilgilendiriyor . Burada amaç , nehrin kirliliğinin kaldırılmasından öte , havzada yaşayan insanların refah seviyesinin artırılması ve daha üst seviyeye çıkarılmasıdır . Hep birlikte olumlu sonuçlar alacak şekilde güç birliği yapmamızın gerekliliği ortada . Kirlilikte herkesin payı var . Önemli olan hiç olmamasıdır . " dedi .

Somut adımların atılmasının önemli olduğunu vurgulayan Vali Erkmen , bu işin lafta kalmasını arzu etmediklerini ifade etti . Şu ana kadar bazı somut adımların atıldığına işaret eden Erkmen , şöyle devam etti :

" Bunlardan birincisi , AB Projesi çalışması yapıldı . Bunun birinci etabı tamamlandı . 66 maddelik bir sonuç ortaya çıktı . Bizim niyetimiz bunların üzerine somut olarak gitmek . Bu 66 maddeyi ortadan kaldıracak şekilde proje uygulamasına geçmek . İkinci çalışmamız , düzenli depolama anlamında planlama çalışması yapıldı . Sonbahar gelmeden bitmiş olan depoların işletmeye alınması , ihaleye çıkmamış olanların ihaleye çıkması ve bizzat bu konuların yönetimleri kapsayacak şekildeki çalışma kabul gördü . Bakanlıkça da programa bağlandı . "

Büyük Menderes Havzası Çevre Koruma Birliği Meclis Toplantısı ' nda , 2009 yılı kesin hesabı ve faaliyet raporu Genel Sekreter İrfan Bolat tarafından okundu .

Yapılan konuşmaların ardından gizli oylama ile birlik encümen üyelerinin seçimi gerçekleştirildi . Birlik encümen üyeliğine Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş , Uşak Valisi Özdemir Çakacak , Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu , Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan seçildi .

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine ise Güney Belediye Başkanı Halit Gürbüz , Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar , Bozkurt Belediye Başkanı Deniz Arda , Karahallı Belediye Başkanı Nihat Süzek ve Denizli Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Bağcı seçildi .

Toplantının son bölümünde katılımcılar birlik çalışmaları hakkında görüş ve önerilerini sundular .