Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Çanakkale Kampı

-ÜMİT MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI'NIN ÇANAKKALE KAMPI -SPORCULAR, GELİBOLU YARIMADASI'NI ZİYARET ETTİ (FOTOĞRAFLI) ÇANAKKALE (A.A) - 01.06.2010 - H

 

-ÜMİT MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI ' NIN ÇANAKKALE KAMPI

-SPORCULAR , GELİBOLU YARIMADASI ' NI ZİYARET ETTİ

( FOTOĞRAFLI )

ÇANAKKALE ( A . A ) - 01 . 06 . 2010 - Hırvatistan ' da 8-18 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Ümitler Avrupa Şampiyonası ' na hazırlanan Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı ' nın , Çanakkale ' deki kampı sürüyor .

Antrenör Alaeddin Yakan , teknik kadro ve sporcular , 95 yıl önce Çanakkale Savaşları ' nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı ' ndaki şehitlik ve anıtları ziyaret etti .

Yakan , AA muhabirine yaptığı açıklamada , Çanakkale ' de bulunup da şehitlikleri ziyaret etmemenin mümkün olamayacağını söyledi .

Ülkenin nasıl kazanıldığını oyuncuların görmesi gerektiğini düşündüklerini belirten Yakan , ' Bir gezi organize ettik . Gezinin oldukça verimli geçtiğini düşünüyorum . Orayı gören herkesin , bu ülke için canını feda edenleri bir kez daha minnetle andığını tahmin ediyorum ' dedi .

Yakan , kampla ilgili değerlendirmeyi de şöyle yaptı :

' Bir haftalık bölümde oyuncularımızın fizik , kondisyon durumlarını güçlendirmeye yönelik çalışmaların yanında , hücum ve savunma organizasyonlarını yaptık . Yakın bir tarihte Fransa ile 3 maç oynayacağız . Bu 3 maça kadar takımımızı maç oynayacak seviyeye getirmemiz gerekiyor . Sertaç Şanlı , ayak bileğindeki problem nedeniyle antrenmanlara katılamadı . Kadromuzu bilinçli olarak geniş tuttuk . Sevinerek görüyoruz ki , bu kamp süresince oyuncularımızın antrenmana olan ilgi ve konsantrasyonları çok üst düzeyde . '

Oldukça sert antrenmanlar yaptıklarını , buna karşın hiçbir oyuncunun sertlikten geriye adım atmadığını anlatan Yakan , kadroyu oluştururken çok zorlanacağını tahmin ettiğini kaydetti .

Yakan , Çanakkale kampının Cumartesi günü sona ereceğini sözlerine ekledi .

( BYR-CC-KAN )

01 . 06 . 2010 17 : 13 : 25