Türkçevizyon'a 25 ülkeden katılan sanatçılar İsrail'i kınadı

Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve TRT işbirliğiyle düzenlenen 2. Türkçevizyon Uluslararası Türkçe Müzik Festivali (Türkçevizyon) kapsamında Pamu

  Denizli Valiliği , Denizli Belediyesi ve TRT işbirliğiyle düzenlenen 2 . Türkçevizyon Uluslararası Türkçe Müzik Festivali ( Türkçevizyon ) kapsamında Pamukkale Antik Tiyatro ' da yapılan konsere katılan sanatçılar , barış ve kardeşlik mesajı verdi . Festival için Denizli ' ye gelen 25 ülkeden sanatçılar , şarkılarını savaşsız bir dünya için söyleyip İsrail ' i yardım gemilerine yaptığı saldırı sebebiyle kınadı .

Türkçevizyon , son günlerde yaşanan olumsuzluklara inat güç birliğine dönüştü . Denizlili şehit sebebiyle sessiz bir kortej yürüyüşüyle başlayan festivalin ikinci gününde , İsrail ' in Filistin ' e yardım taşıyan gemilere yönelik saldırısı , 25 ülke sanatçıları tarafından da mesajlarla kınandı . Terör olayları ve ardından İsrail ' in saldırısına tepki gösteren sanatçılar , TRT Avaz ve TRT Müzik kanallarından canlı yayınlanan konserde , dünyaya mesajlarını Türkçe olarak verdi . Sahneye gelen sanatçılar , terör olaylarını ve İsrail ' in saldırısınıı kınarken şarkılarını barış ve kardeşlik için söylediklerini ifade etti .

Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf , AK Parti Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan , Denizli Valisi Yavuz Erkmen , Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve TRT Radyo Dairesi Başkanı Şenol Göka ' nın da dinlediği konserde Pamukkale Antik Tiyatro ' yu dolduran binlerce vatandaş , sanatçıların mesajlarına alkışlarıyla destek verdi .

Bakan Kavaf , yaptığı konuşmada festivalin birleştirici gücünü görmekten mutluluk duyduğunu söyledi . Festivali organize eden Denizli Belediyesi ve Başkan Nihat Zeybekci ' ye de teşekkür eden Kavaf , " Bu güzel festivali , dünya barışına katkı koyacak bir adım olarak görüyorum . Umuyorum ki daha uzun yıllar sürecek festivalin bu gece yaşanan coşkusu hiç bitmeyecek . " dedi .

Farklı kültürleri Denizli ' de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Vali Erkmen ise emeği geçen herkese teşekkür etti . Barış ve kardeşlik için burada olanlara hoş geldiniz diyen Erkmen , " Millî birliğimize kastedenleri ve dünya barışını bozanları kınıyoruz . Ulu Önder Atatürk ' ün , ' Yurtta sulh , cihanda sulh . ' sözünün geçerli olmasını temenni ediyoruz . Bu gece bunun bu kadar zor olmadığını gösterdikleri için de tüm konuklara bir kez daha teşekkür ediyoruz . " şeklinde konuştu

Festivalin ne denli önemli bir işleve sahip olduğunun görüldüğüne dikkat çeken Başkan Zeybekci de , " Ortaya çıkan tablo son derece önemli . Barışın ve kardeşliğin dillendirildiği bu gecede amacımız tam da buydu . Kültürler arası diyaloğun gelişmesi için çıktığımız yolda ne kadar önemli bir iş yaptığımız bir kez daha kanıtlandı . Ağızlardan barış ve kardeşlik sözcükleri döküldü . İçte ve dışta huzurumuzu kaçırmak isteyenler var ama biz bu gece onlara gerekli mesajı vermiş olduk . Fırsat vermeyeceğimizi gösterdik . Yardım için yola çıkanlara yapılan zalimliği , devlet terörünü kınıyoruz . Barış istiyoruz , kardeşlik istiyoruz . " dedi .

Konuşmaların ardından katılımcı ülke sanatçılarına teşekkür plaketleri verildi .