Şehit babası Erbay: Benim oğlum yiğit oğlandı, kalleşçe arkadan vurdular

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı'nda nöbet değişimi için erleri görev yeri

  Hatay ' ın İskenderun ilçesinde , Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ' na bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı ' nda nöbet değişimi için erleri görev yerine götüren askeri araca teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit olan Kenan Oğuz Erbay , İzmir ' de gözyaşları arasında toprağa verildi .

Şehidin babası Ekrem Erbay , Devlet Bakanı Mehmet Aydın ' a sarılarak " Benim oğlum yiğit oğlandı . Tek tek 50 kişi gelse ellisini de indirirdi . Ama kalleşçe arkadan vurdular . " diyerek , duygularını ifade etti .

Hatay ' ın İskenderun ilçesinde , teröristlerin uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybeden 4 aylık asker Kenan Oğuz Erbay ' ın cenazesi , uçakla İzmir ' e getirilmişti . Bugün İzmir Askeri Hastanesi ' nden alınan şehit Erbay ' ın Türk bayrağına sarılı tabutu , önce Narlıdere ilçesinde evine götürüldü . Şehidin cenazesi , buradan Bostanlı Beşikçioğlu Camii ' ne götürülü . Burada baba Ekrem Erbay ve anne Gül Makine , taziyeleri kabul etti . Baba Ekrem Erbay , anne Gül Makine ve kardeşi Onur Erbay , tabutun başına gelerek hep birlikte dua etti . Baba ve oğlu , şehidin tabutunu öptü .

İkindi namazı ardından kılınan cenaze namazı sonrası Deniz Topçu Er Erbay ' ın naaşı , Kadifekale Şehitliği ' ne götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi .

Şehidin babası Ekrem Erbay , " Sana şehitlik de yakıştı aslan oğlum . Yiğit oğlandı . Karşısına tek tek 50 kişi gelse ellisini de indirirdi . Ama kalleşçe arkadan vurdular . " dedi .

Anne Gül Makine de başka annelerin ağlamaması için devletin çözüm bulmasını istedi . Şehidin cenaze törenine annesi Gül Makine , babası Ekrem ve ağabeyi Onur Erbay , kız arkadaşı Eda Müdüroğlu , Devlet Bakanı Mehmet Aydın , MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural , İzmir Valisi Cahit Kıraç , eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu , AK Parti Milletvekili İsmail Katmerci , Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu ile askeri ve sivil erkan katıldı .

Cenaze namazı öncesinde cami avlusuna alınmayan küçük bir grup , İzmir Valisi ve emniyete tepki gösterdi . Cami hoparlöründen cami alanının dar olduğu anonsu yapıldı . Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü İbrahim Acar , cenazeye saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek , gençlere taşkınlık yapmamaları tavsiyesinde bulundu .